ANUNTURIEDITORIALE

Devotional – Sporind in nadejde

Noi slujim unui Dumnezeu al speranței! Cuvântul grecesc pentru speranță este elpo, ceea ce înseamnă „a aștepta cu nerăbdare cu încredere și așteptare plăcută”. Apostolul Pavel le-a scris romanilor: „Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde! ”(Romani 15:13)

Pavel introduce un concept incredibil – acela că poți „abunda în speranță”. El presupune că poate ai suficientă speranță pusă deoparte; o aprovizionare care este „debordantă, excesivă, peste măsură”. Pentru oricine se află într-o stare de disperare, acest lucru poate suna ca o glumă crudă. Dar, preaiubitule, Cuvântul lui Dumnezeu este adevărat! El este un Dumnezeu al speranței, o speranță care abundă. Rugăciunea lui Pavel pentru poporul lui Dumnezeu a fost ca aceștia să fie plini de „bucurie și pace în nădejde”.

Aceasta ar trebui să fie starea normală pentru toți creștinii, nu doar pentru credincioșii cărora lucrurile le merg bine și sunt fericiți. Dumnezeu nu-Și batjocorește copiii răniți astăzi; El este cu adevărat un Dumnezeu al speranței. Pavel a spus: „Căci în nădejdea aceasta am fost mântuiţi. Dar o nădejde care se vede nu mai este nădejde, pentru că ce se vede se mai poate nădăjdui? Pe când, dacă nădăjduim ce nu vedem, aşteptăm cu răbdare” (Romani 8: 24-25). În ciuda acestei promisiuni, răspundem deseori solicitând să vedem o schimbare în situația noastră: „Ei bine, aș putea avea speranță dacă aș putea vedea doar o mică schimbare a situației, o mică dovadă că Dumnezeu lucrează. Cum pot avea speranță, când trec lunile și lucrurile doar se agravează?”

„A abunda în speranță” înseamnă și a avea o mare răbdare – mai mult decât suficientă răbdare pentru a „aștepta”. Vedeți, bucuria și pacea vin când știți că Dumnezeu are totul sub control.

Hristos vă va transforma sentimentele de deznădejde în bucurie și vă va îmbrăca cu bucurie, dacă veți avea credință în el. „Şi mi-ai prefăcut tânguirile în veselie, mi-ai dezlegat sacul de jale şi m-ai încins cu bucurie” (Psalmul 30:11). Bucură-te de Dumnezeul speranței – și trăiește!

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: