ANUNTURI

De ce Israel? – Vie Imparatia Ta

Semnele Împărăției

Când Regele Isus a fost prezent pe pământ, în Israel, semnele Împărăției au devenit vizibile. A început prima fază a Împărăției. Care erau aceste semne? El a iertat păcatele, a scos afară demoni, a hrănit pe cei flămânzi. El a înmulțit cele cinci pâini și cei doi pești și a hrănit mii de oameni. Ba încă au mai rămas douăsprezece coșuri cu resturi de mâncare. Isus a controlat puterile naturii, astfel încât vântul și valurile au ascultat de El. El S-a jucat cu legile naturii, cu instituțiile creației, mergând pe apă. Petru a întrebat: „Pot face și eu la fel?”„Vino”, i-a răspuns Isus. El a vindecat pe bolnavi, a creat pupile în orbitele goale ale unui orb (probabil, era orb din naștere) făcând un fel de unguent din noroi și salivă. Poporul evreu, care L-a urmărit, trebuie să se fi gândit imediat la modul cum Dumnezeu a creat pe om din țărână. Isus a înviat pe cei morți. În jurul Lui, aceste semne ale Împărăției au devenit vizibile, ca niște lumini în întunericul din jur, însă, numai în Israel, pentru că Isus nu a mers niciodată în afara țării Israelului. Acestea erau semne ale Împărăției și exemple pentru cum, într-o bună zi, va fi realitatea atunci când va veni ultima Împărăție.
După prima fază, următoarea fază devine vizibilă. Isus, știind că Se va întoarce la Tatăl, le spune prietenilor Lui evrei, ucenicilor Lui, că El va ruga pe Tatăl să le trimită pe Duhul Sfânt. Apoi, El a spus: „Voi face prin voi aceleași semne ale Împărăției, și nu doar în Israel, ci vă voi trimite în toată lumea, la toate națiunile, ca să proclamați Evanghelia Împărăției (Matei 24:14, Faptele apostolilor 1:6- 8, Marcu 16:15-18, Ioan 14:12). De-a lungul veacurilor, semnele și minunile au urmat și vor urma predicarea Evangheliei Împărăției. Acest lucru începe cu cartea Faptele apostolilor, când apostolii, în numele lui Isus, vindecă pe oameni și înviază morții (Faptele apostolilor 3:1-10, 5:12-17,14:3, 15:12, 16:16-34, 19:11-16, 20:7-12 – Eutih este înviat din morți). A doua fază a Împărăției este în inimile oamenilor, prin Duhul Sfânt (Romani 14:17-18). Semnele și minunile devin vizibile în toată lumea.
A treia fază a Împărăției va începe când Isus, Regele nostru, va fi iarăși prezent pe pământ ca Rege al regilor și Domn al domnilor, dar și ca Mesia al Israelului. Apoi, pacea va izvorî din Ierusalim în toată lumea. Oamenii vor avea vârsta copacilor – când cineva va muri la vârsta de 100 de ani, va fi considerat încă tânăr (Isaia 65:17-25), iar leul și mielul vor locui împreună (Isaia 11:6-9). Apoi, în națiuni va fi neprihănire și pace (Isaia 2:3,4, Mica 4:1-3). Ioan spune că aceasta va dura 1.000 ani (Apocalipsa 20:1-6). Rabinii spun: „După șase zile lucrătoare, de 1000 de zile fiecare, va exista o zi de odihnă, un Sabat pentru omenire – așa cum a fost când Dumnezeu a creat cerurile și pământul în șase zile și S-a odihnit în ziua a șaptea.”

Împărăția păcii

Îngerul Gabriel a promis că Împărăția Lui nu va avea sfârșit (Luca 1:30-33). Așadar, a treia fază a Împărăției poate să se desfășoare în două părți: prima dată va veni Împărăția păcii pe pământ, care se aseamănă cu situația după căderea omului în păcat și după perioada de potop, când omul trăia încă până la o vârstă înaintată, apoi va fi urmată de reînnoirea tuturor lucrurilor (Apocalipsa 20:7-22:5). „Domnitorul morții” trebuie biruit înainte de faza finală a Împărăției (Geneza 3:17-19, Romani 8:20-22, 1 Corinteni 15:25-28, 51-58). Plata păcatului este moartea (Romani 6:23). Omul și natura devin supuse morții, din cauza păcatului. Punctul de cotitură în istoria omenirii a avut loc: Isus a înviat din morți. Victoria a fost asigurată. Isus nu e doar Împărat, ci și Calea, Adevărul și Viața.
Isus a spus fariseilor că Împărăția lui Dumnezeu este cu ei, sau în ei (Luca 17:20-21). Împărăția era prezentă pentru că El era prezent. Versetul poate fi tradus și în felul următor: „În voi”. Aceasta înseamnă că Împărăția este locul unde Isus este în control deplin. În acel moment, El era prezent chiar acolo. Înseamnă, de asemenea, că Împărăția este prezentă atunci când Isus este în tine, prin Duhul Sfânt (Efeseni 1:13b). De aceea, semnele și minunile făcute de Isus, ca „semne ale Împărăției”, i-au urmat pe credincioși (Marcu 16:17,18, Ioan 14:12). Astfel, Biserica e o formă de Împărăție a lui Dumnezeu: este o comunitate de oameni care, prin credința în Hristos și prezența Duhului Sfânt în ei, Îl slujesc pe Hristos în cuvânt și faptă, stabilind semnele venirii Împărăției Sale, așa cum a făcut Isus în timpul vieții Sale.

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/israel/8794-de-ce-israel-vie-imparatia-ta?fbclid=IwAR3tm5glYQT3M_8AtbPqAanfvDNzpQ6ral7KqidV83_gnUBcz5ODrDntYMw

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura