ULTIMELE STIRI

Rugăciune pentru națiunea română în Piața Victoriei

Sustine. Doneaza, Dumnezeu te va rasplati!

$3.00


Mai multe biserici evanghelice din București au inițiat o întâlnire de rugăciune pentru România în aer liber, în Piața Victoriei din capitală. Organizatorii au chemat creștinii, indiferent de confesiune, la rugăciune pentru ca România să fie transformată prin Adevărul lui Dumnezeu. Am discutat cu pastorul Toni Berbece, de la Biserica Profides, despre importanța unui asemenea eveniment.
Toni Berbece, pastor, Biserica Profides din București: Este foarte importantă rugăciunea la nivel național pentru că nu ne luptăm cu răul doar din punct de vedere fizic, și aici mă refer la fapte bune, dărnicie, implicarea în societate, în politică, în învățământ și în toate celelalte structuri ale statului. Este și o luptă spirituală pe care o vedem toți. Așa cum există lumea materială există și lumea spirituală, există îngeri, demoni, există Dumnezeu, există diavolul care caută să înșele oamenii. Și atunci lupta trebuie dusă și în tărâm spiritual. Nu toată lumea înțelege lucrurile acestea, însă cei care am fost luminați de Dumnezeu și pricepem această bătălie spirituală nu putem sta în afara luptei. Cuvântul lui Dumnezeu ne cheamă pe noi, cei care am înțeles acest lucru – dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga, va căuta Fața Mea, se va întoarce, Dumnezeu atunci va răspunde din ceruri, de sus. Iată că rugăciunea are o importanță colosală pentru orice națiune.
Redactor: Locul în care s-au desfășurat concertul creștin și momentele de rugăciune a fost Piața Victoriei, cunoscută ca o zonă a protestelor, acolo unde, de obicei, oamenii își exprimă nemulțumirile. Piața Victoriei nu a fost aleasă la întâmplare.
Toni Berbece: Piața Victoriei a devenit un loc al protestelor și noi ne-am gândit să venim cu cel mai benefic protest, și anume să „protestăm” înaintea Cerului, să Îl căutăm pe Dumnezeu și să îi cerem lui Dumnezeu să se îndure de națiunea noastră. Cred că cerul este prima ușă la care noi, românii, trebuie să batem apoi, celelalte uși cu siguranță ni se deschid cu ușurință, fie că este vorba despre ușile din inimile politicienilor, fie că avem nevoie de deschiderea spațiului Schengen sau alte probleme pe care le are România. Prima ușă la care trebuie să batem este ușa cerului și eu cred că am reușit să o deschidem.
R: A fost o premieră pentru capitala României această întâlnire de rugăciune. Cum au răspuns bisericile?
Toni Berbece: A fost destul de greu să unim marea majoritate din cultele din România, mai ales bisericile evanghelice. A fost destul de greu. Eu personal am fost surprins că până la urmă au răspuns toți cei invitați chiar dacă un pic mai greu și cu multă reticență, însă au răspuns. Chiar am reușit să ne întâlnim toți, să vorbim, să ne îmbrățișăm, să ne rugăm împreună, să ne încurajăm unii pe alții și să ajungem la un consens în ceea ce privește acest eveniment. Am avut o bucurie colosală văzând toți acești lideri spirituali dându-și mâna, stând la aceeași masă, mâncând împreună, glumind chiar, rugându-ne pentru acest eveniment, apoi făcându-l propriu-zis, ieșind acolo în Piață cu bisericile, congregațiile noastre, cu enoriașii noștri să Îl lăudăm pe Dumnezeu și să își aducă fiecare lider spiritual îndemnul la rugăciune și, la urma urmei, să îndemne poporul român la rugăciune pentru că au fost mulți cei care ne-au urmări și prin intermediul televiziunii Alfa Omega și pe alte canale.
R: Evenimentul din Piața Victoriei a fost un prim pas. Ce urmează?
Toni Berbece: Cu siguranță nu ne oprim aici. Vom continua. Avem în vedere anul viitor și alte evenimente de aceeași anvergură sau chiar mai mari. Visul meu, pe care l-am spus de foarte multe ori în ultimii ani și pentru care mă rog împreună cu Biserica Profides, este să ajungem pe Național Arena și să umplem acest stadion cât va vrea Dumnezeu. Acolo să Îl lăudăm pe Dumnezeu, să vină creștini din toată țara și chiar din afara țării, români din diaspora și chiar străini, pentru că și la acest eveniment au fost oameni din străinătate și care nu sunt neapărat de aceeași naționalitate cu noi și ne-am bucurat de această unitate.
Versetul care a reprezentat motto-ul întâlnirii de rugăciune din Piața Victoriei din București a fost cele din 2 Cronici 7:14: “Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.”
Știre difuzată în cadrul emisiunii Mapamond creștin 792 – septembrie 2019.
Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (25712 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: