ULTIMELE STIRI

Strategia ateilor în discuțiile cu creștinii

Sustine. Doneaza, Dumnezeu te va rasplati!

$3.00


Majoritatea ateilor cu care în decursul anilor am vorbit, nu intră în discuții ca să demonstreze că Dumnezeu nu există, deoarece n-au dovezi în acest sens, ci ca să ironizeze și să lupte împotriva Dumnezeului revelat în Scriptură.
Vă voi da câteva puncte comune pe care le-am întâlnit pe multe grupuri și care le-am văzut majoritare în discuțiile avute sau văzute dintre atei și creștini:

 1. Orice ateu când începi o discuție cu el, o să înceapă să atace și să ironizeze persoana cu care vorbește pe baza gramaticii limbii.
  Nu că un ateu ar scrie mai bine, ar fi perfect sau excelează în gramatica limbii, ci este o strategie de a impune „superioritatea lui intelectuală” sau mai bine zis de-a dezarma complet de la început un creștin, ca pe urmă să ironizeze orice argument sau dovadă biblică.
 2. Următorul pas al atacului este ironizarea anumitor texte din Scriptură, scoase din context.
  Cei mai mulți atacă texte din Scriptură scoase din context, adică tocmai regulile gramaticale care le invocă, ei le încalcă, bineînțeles cu scopul de-a fabrica pretexte cu care să ironizeze Biblia, pe Dumnezeul Bibliei și creștinismul.
  Acest lucru însă îi descalifică ca și parteneri credibili de dialog și arată că în mare parte ei și-au format o religie a lor, prin care se luptă disperați să denigreze pe Dumnezeul Bibliei, pe Dumnezeul care există și S-a revelat în Scriptură.

 3. Următorul pas este de-a ataca cu Știința anumite adevăruri scripturale, în special pe Dumnezeu ca și Creator.
  Bineînțeles că în atacurile acestea furibunde, ei au ca și stereotipuri teorii, teorii sau ipoteze care se pot demonta foarte repede și chiar cu dovezi științifice.
  De exemplu, teoria lui Darwin care era cel mai mult folosită, nu-și mai are deloc relevanța în lumina ingineriei genetice de astăzi, prin care ADN-ul specific fiecărei specii în parte demontează clar lanțurile intermediare descrise în teorie și anulează toată această poveste incredibilă sau necredibilă, de râs.
  Când un creștin vine cu argumente științifice care susțin Scriptura, atunci din nou caracterul de superioritate se manifestă și curg din nou ironii, posibil și invective.

 4. Următorul pas, este de-a ataca Biblia și ai da definiția de basm, în care personajele, întâmplările, tot ceea ce se întâmplă acolo sunt de fapt doar invenții, inventate cu scopul de-a duce la îndeplinire scopurile ascunse (sâc) ale creștinilor.
  Aș numi o astfel de atitudine, naivitate sau în ultimă instanță psihoză, în cazul în care cineva e normal însă și tot e în stare voit să susțină așa ceva, atunci are o problemă psihică, cu siguranță.
  Orice om bine intenționat și care caută sincer adevărul, își dă seama că există istorici necreștini care susțin personaje sau întâmplări Scripturale ca reale.
  Orice om bine intenționat realizează că evenimente istorice descrise de Biblie sau petrecut întocmai și sunt susținute de descoperiri arheologice sau științifice.
  Când aduci argumente clare, ateul devine din nou ironic și posibil din nou să curgă invective șuvoi, dând în vileag un caracter lipsit de valori și maniere.

 5. Următorul pas, este de-a ataca moralitatea creștină bazat pe crimele inchiziției catolice sau chiar moralitatea lui Dumnezeu bazat pe pedepsele din Vechiul Testament
  Sigur că în toată această apologie a ateismului, ateul nu este interesat de adevăr, așa că degeaba vrei să-i spui că acei inchizitori erau doar cu numele creștini, însă în realitate ei încălcau principiile lui Hristos și învățăturile date de Dumnezeu Bisericii. De asemenea este imposibil să accepte că în analiza întâmplărilor din Vechiul Testament trebuie să ai în vedere contextul istoric și calitatea lui Dumnezeu de Judecător Drept și de dreptul lui Dumnezeu de-a trasa Norme și de-a cere socoteală omului. Bineînțeles că argumentele pertinente care le aduci înaintea lor, nu fac decât să aducă ironii din nou și la urmă invective bineînțeles.

 6. Ultimul pas dintr-o discuție cu un ateu, este prin a arăta în mod clar caracterul lui de dușman al lui Dumnezeu și dușman al creștinilor

citeste mai mult: https://paginacrestina.wordpress.com/2019/09/17/strategia-ateilor-in-discutiile-cu-crestinii/

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (25714 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: