ULTIMELE STIRI

Timiş: O biblie-breloc, care i-a aparţinut evanghelistului Billy Graham, prezentată la Muzeul Bibliilor din Timişoara

Sustine. Doneaza, Dumnezeu te va rasplati!

$3.00


O biblie-breloc, care i-a aparţinut evanghelistului Billy Graham, şi cel mai mic exemplar al Bibliei Guttenberg, alături de alte sute de exponate vor putea fi apreciate de public în cadrul celei de-a doua ediţii a Muzeului Bibliei, care va fi deschis în perioada 18-27 septembrie, la Bastionul Theresia din Timişoara, în cadrul unui proiect care se doreşte a fi permanentizat în Capitala Culturală Europeană 2021.

În premieră, va fi prezentată o colecţie de benzi desenate cu tematică biblică.

„Vor fi expuse numeroase exemplare care nu au fost prezentate la ediţia anterioară. Printre ele se află două manuscrise, unul din 1250, altul din 1529, două pagini din anul 1500, o pagină din prima ediţie King James Version, un Evangheliar cu caractere chirilice din 1761-1762, apărut sub patronajul domnitorului Gavril Callimachi (există doar două exemplare din această ediţie), o biblie în latină din anul 1700, o biblie-breloc ce a aparţinut evanghelistului Billy Graham, cel mai mic exemplar al Bibliei Guttenberg, un sul al cărţii Estera de 6,5 m şi multe alte exemplare speciale”, afirmă iniţiatorul proiectului, pastorul Ionel Tuţac, într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Renaşterea Familiei, în colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş, Mitropolia Banatului, Comunitatea Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara şi Radio Vocea Evangheliei Timişoara.

La prima ediţie a Muzeului Bibliilor a fost expusă şi cea mai mică biblie din lume, a cărei „soră geamănă” se află sub forma unui microfilm dus pe Lună.

Ineditul muzeu cu caracter temporar s-ar putea permanentiza, dacă se va identifica un spaţiu expoziţional adecvat, aducând un plus de valoare Timişoarei Capitală Culturală Europeană 2021, mai ales că în lume există foarte puţine obiective de acest fel.

https://www.agerpres.ro/cultura/2019/09/12/timis-o-biblie-breloc-care-i-a-apartinut-evanghelistului-billy-graham-prezentata-la-muzeul-bibliilor-din-timisoara–368465?fbclid=IwAR2Dj_8GYHeFEFvVFp8Rs7DRQFs7ZZ7KFCO96zxLwgXbjR2b7mvr8WTXKNc

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (25714 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: