ANUNTURI

Ei cum de nu s-au sinucis..

Văd un fel de epidemie de sinucideri peste tot chiar și în rândul slujitorilor bisericești. Anul acesta am auzit de o sumedenie de sinucideri dar cel mai tare am fost șocat de doi slujitori care au făcut-o. Unul dintre ei chiar ieri și-a pus capăt zilelor după ce, nu de mult, oficiase un botez, iar ultima lui postare de pe o rețea de socializare a fost: “Iubirea de Cristos nu învinge întotdeauna gândurile de sinucidere!” Pun aceste cuvinte alături de cuvintele Apostolului Pavel care declara acum 2000 de ani: “Pot totul în Cristos care mă întărește!”

Pe atunci creștinii credeau deplin în putetea Lui Isus de a învinge orice depresie, orice păcat, patimă sau viciu. Azi totul e relativ. Când nu mai crezi deplin în puterea lui Isus, orice patimă te poate învinge și orice gând de sinucidere își poate face loc în mintea ta chiar dacă ești preot sau pastor. Fugi de relativismul acesta, Cristos poate învinge orice slăbiciune, gând, poftă păcătoasă și orice te macină.

Cum de nu s-a sinucis Pavel care a fost de trei ori bătut cu nuiele până aproape a leșinat de durere, cum de nu s-a sinucis deși a naufragiat de trei ori în ape aproape înghețate, cum de nu s-a sinucis deși a făcut închisoare pentru Numele lui Cristos, cum de nu s-a sinucis deși a fost denigrat de Bisericile pe care el le-a înființat, cum de nu s-a sinucis când nu avea bani și trebuia să facă corturi ca să poată predica Evanghelia bogaților din Corint?

Sunt mulți în Biblie care, după relativismul de astăzi, ar fi putut să se sinucidă, și Iosif ar fi trebuit și Daniel, cel aruncat în groapa cu lei, de Ieremia nu mai zicem, care după o profeție a fost aruncat într-o cușcă și hrănit cu pâine uscată, ar mai fi și cei doisprezece Apostoli care cu toții au trecut prin grele prigoniri (inclusiv Matias înlocuitorul sinucigașului de Iuda), iar Ioan a fost chiar aruncat într-un cazan cu ulei încins, dar totuși a supraviețuit. Niciunul dintre aceștia nu s-a sinucis. Știți de ce? Pentru că Isus Cristos din ei era mai puternic decât orice descurajare, decât orice dezechilibru chimic din creier și decât orice povară a lucrării lor.

Spune nu gândurilor de sinucidere pentru că Isus Cristos are puterea de a le ucide pe ele ca ele să nu te ucidă pe tine! Crede deplin în puterea Lui!

--

Cu prețuire,
Toni Berbece

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: