EDITORIALE

Devotional – Imputernicit de puterea lui Dumnezeu

Scriptura oferă exemple nenumărate despre modul în care prezența Domnului împuternicește poporul Său ca să trăiască pentru El. Luați-l ca exemplu pe Moise.  El era convins că, fără prezența lui Dumnezeu în viața sa, era inutil pentru el să încerce orice. Când a vorbit față în față cu Domnul, a spus cu îndrăzneală: „Dacă nu mergi Tu însuți cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici!” (Exodul 33:15). El spunea: „Doamne, dacă nu ești cu noi, nu vom reuși nimic. Nu vom face niciun singur pas fără asigurarea prezenței Tale”.

Prezența lui Dumnezeu este cea care ne deosebește de cei necredincioși. Vechiul Testament este plin de relatări în care binecuvântări mari au venit peste cei care au avut prezența lui Dumnezeu alături. De exemplu, prezența lui Dumnezeu a fost atât de evidentă în viața lui Avraam, încât chiar și păgânii din jurul lui au recunoscut diferența dintre viața lor și a lui. Împăratul păgân Abimelec a spus: „Dumnezeu este cu tine în tot ce faci” (Geneza 21:22).

Dumnezeu a promis lui Iosua că niciun dușman nu va putea să îi stea împotrivă atunci când prezența Lui va fi cu el: „Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. Întăreşte-te şi îmbărbătează-te, căci tu vei da în stăpânire poporului acestuia ţara pe care am jurat părinţilor lor că le-o voi da!” (Iosua 1:5-6). Când Duhul lui Dumnezeu este prezent în viața ta, poți fi un învingător, pentru că ai încredere în promisiunea Lui de a fi cu tine în tot ceea ce faci.

Dumnezeu i-a împărtășit lui Isaia o făgăduință specială, pe care o dă celor pe care îi iubește: „Acum, aşa vorbeşte Domnul care te-a făcut, Iacove, şi Cel ce te-a întocmit, Israele!” Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: eşti al Meu… Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul tău! Eu dau Egiptul ca preţ pentru răscumpărarea ta, Etiopia şi Saba, în locul tău… Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine,

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/devotional/11011-devotional-imputernicit-de-puterea-lui-dumnezeu?fbclid=IwAR0Jq8Cr-VcbjThivn5FgYSlhgVvR2G8XhhJX7jVaM4Nd7igUFb0Jyl_iO4#ixzz5vbivKyqe
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura