Articole de CraciunEDITORIALE

Iarăşi e Crăciun!

christmas-bells-ornaments-wallpapers-1024x768De fiecare dată când sărbătoresc Crăciunul îmi răsună în minte  un cântecel al copilăriei, ale cărui versuri spuneau:
Iarăși e Crăciun
Clopote răsun
Ding, dong, ding
Sună peste crâng
S-a născut un Prunc!
 
Cred că trăsătura Crăciunului de a fi „iarăși” poate fi privită ca o dublă reflecție:
1.              Pentru unii, „iarăși e Crăciun” reflectă monotonia. Nimic special, nimic ieșit din comun. E pur și simplu, încă odată, Crăciun. Și dacă tot e, din nou, Crăciun, atunci cel care sărbătorește monotonia se prinde într-un lanț al lui „iarăși”: iarăși cumpărături, iarăși cadouri, iarăși brad, iarăși decoruri, iarăși curățenie, iarăși vizite, iarăși colinde, iarăși tradiții și ritualuri… Nu e nimic nou! Totul este un „iarăși”. Și ce credeți? Monotonul o va lua „iarăși” de la capăt și anul viitor!
2.              Pentru alții, „iarăși e Crăciun” reflectă harul. Totul este special, totul este ieșit din comun. Cel credincios știe că încă o ocazie de a sărbători Crăciunul înseamnă har. Înseamnă că ne aflăm „în anul de îndurare al Domnului”, că ne mai putem pocăi, că se mai poate ca sufletele să fie salvate… „Iarăși e Crăciun” este pentru copilul lui Dumnezeu o serbare a harului. Este, parcă, o șansă în plus dăruită de Dumnezeu omenirii. „Iarăși? Iarăși? Nu-mi vine să cred! Câte șanse ne mai dă Dumnezeu? Ce har!!!…”, spune creștinul adevărat. Toate colindele, poeziile și predicile de Crăciun aduc „iarăși”, cu o prospețime nouă, același mesaj: „Nu vă temeți: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Cristos Domnul.” (Luca 2:10,11).”
Rezultatele, sunt în deplină concordanță cu ceea ce înțelegem atunci când „iarăși e Crăciun”. Dacă minunea întrupării lui Mesia vibrează cu monotonia din viața și inima noastră, rezultatul va fi un „iarăși” cu condimentat cu sărbătoare… Iarăși am cântat, am mers la biserică, ne-am dăruit cadouri și am rămas aceiași oameni. Nu se va schimba nimic nici în relațiile dintre noi, nici în frecventarea bisericii, nici în relația cu păcatul, nici in biruirea firii. „Iarăși-ul” monotoniei duce la un „același” al superficialității.
Dacă miracolul nașterii Mântuitorului vibrează cu conștientizarea harului pe care Dumnezeul îl revarsă peste noi încă odată, rezultatul va fi ceva cu totul nou. O transformare pe care o va face Duhul lui Dumnezeu și care ne va afecta pe fiecare în parte. Când înțelegi harul te smerești așa cum au făcut-o magii și păstorii și pleci acasă schimbat, plin de bucurie. Credința devine din superficialitate, o pasiune vie pentru Domnul.
Astăzi, „iarăși e Crăciun”. Ce înseamnă pentru tine? Monotonie sau har? Doar atunci când poți da al doilea răspuns, ai cu adevărat parte de   Sărbători Fericite!
Costel Ghioancă –  bisericaadonai.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. Hristos sa se nasca in noi toti!
    Asa este ,monotonia si repetarea acestei sarbatori pentru uni e o povara ,o rutina ,ca unii mai saraci trebuie sa imprumute bani de la CAR-ul pensionarilor, a locurilor de munca ,ca sa sarbatoareasca aceasta sarbatoare ,pentru altiI cei bogati ,e imbuibare , e desfrau si distrActie ,e nelegiuire si inchinare la idoli ,pentru altii e un sfarsit de viata subita, pe strazi cu sau fara polei ,alergand in goana dupa nevoi .Dar pentru altii inseamna pace ,bucurie si Har,MULT HAR , ferice pentru cei care aceasta sarbatoare este o continua sfintire ,chiar daca nu au ce pune pe masa, mancaruri si bauturi traditionale ,chiar daca nu impodobesc brazi Balilor ,zeilor pagani ,chiar daca nu au masini sa colinde tara ,s-au bani de avioane ca sa colinde lumea pentru desfrau ,dar stau cu Isus in inima lor noua ,creata de sfintenia Lui Dumnezeu .Fiti sfinti caci Dumnezeu E sfant!Altfel totul e idolatrie si pacat ,goana dupa vant !
    (Apocalipsa.22:11)
    Cine este nedrept sa fie nedrept si mai departe; cine este intinat sa se intineze si mai departe; cine este fara prihana sa traiasca si mai departe fara prihana. Si cine este sfant sa se sfinteasca si mai departe!
    Amin!
    La Dumnezeu toate lucrurile sunt noi ,nimic vechi si intinat nu exista in El ,iar cei alesi Il Lauda si I se inchina in chip nou duhovnicesc ,caci tot ce este pamantesc si firesc a murit in ei ,de aceea ei nu obosesc niciodata Laudandu-L pe Isus dintr-o inima smerita si curata .
    (Marcu.2:22)
    Si nimeni nu pune vin nou in burdufuri vechi; altfel, vinul cel nou sparge burdufurile, si vinul se varsa, iar burdufurile se prapadesc; ci vinul nou este pus in burdufuri noi.”
    Amin!
    HRISTOS SA SE NASCA IN VOI TOTI CEI CARE IL CAUTATI SI VRETI CA SA VA INCHINATI LUI ,CELUI SFANT SI VESNIC VIU ,SA FITI OAMENI NASCUTI DIN NOU , ,FITI DUHOVNICESTI .
    HRISTOS E VIU!

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura