ANUNTURI

Tony Berbece: “Așa e că am citit pe net…”

În perioada facultății mi-am câștigat existența lucrând în construcții. Mă amuzau maxim clienții care mă învățau să pun faianță sau să dau glet după cum au citit ei pe net. Dar mă supărau teribil cei care insistau prostește că nu-mi fac bine treaba nu pentru că au văzut rezultatul final, ci pentru că nu amestec materialul cum scrie pe net.

La soție la cabinet vin adesea oameni care o învață cum să le pună un implant, cum să le facă o plombă sau să le facă o proteză, când sunt întrebați de unde știu, răspund: “De pe net…” Dacă aș fi putut să îmi fac studiile pe Google aș fi fost până acum doctor, inginer și specialist în multe alte ramuri. Pentru unii echivalentul unei diplome de medic este un articol citit pe net. Unii își tratează bolile după articole de pe net și mai grav e că-și tratează copiii bolnavi după ce au citit într-un articol.

Cel mai grav e când unii știu Biblia doar de pe net, din articole scrise de unul sau de altul, sau doar din auzite, știu cinsprezece păreri despre fiecare subiect, dar ei nu au citit niciodată Biblia per ansamblu. De experți în teologie luată de net sunt pline Bisericile, dar Biblia zace pe raft în casă. Studiu Biblic personal puțini fac. Cum spunea un teolog că cel mai bun studiu Biblic se face cu o foaie și un pix, tu cu Duhul Sfânt și cu Scriptura deschisă.

Din cauza necitirii Scripturii se și propagă evanghelii eretice cum ar fi și cea a prosperității care zice printre altele că Dumnezeu nu ia pe nimeni la el prin moarte, cum citeam zilele trecute un articol, când Biblia zice clar că “scumpă este înaintea Lui moartea celor plăcuți de El”. Faptul că Dumnezeu ne va învia apoi spre o veșnicie cu El este biruința acestei morți, dar cu o moarte a cărnii acesteia suntem datori cu toții, excepții au făcut Enoh și Ilie ca o garanție a puterii lui de a ne lua la Cer.

Unii schimbă Biblia doar ca să se potrivească cu ereziile lor citite sau auzite la alții. Unii au curajul să zică faptul că Iov s-a înșelat când a zis: “Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat…” ei zic că de fapt El a dat, dar nu El a luat. Ba El a și luat și apoi a dat din nou. Satana nu mișca niciun pai din viața lui Iov dacă Dumnezeu nu ar fi zis: “Fă-o!”, pentru a-i încerca credința. Așadar, uneori El dă și ia, El face rana și tot El o leagă/vindecă ca și cum nu ar fi fost. El e Suveran și asta poți înțelege doar citind personal Biblia și lăsându-te călăuzit în această călătorie de Duhul care a scris-o prin oameni. Citiți Biblia pentru că Adevărul nu se ia pe bucăți, se ia întreg din Biblie. Unii au în minte doar un Dumnezeu care e dragoste și punct, care nu mai pedepsește păcatul pentru că au citit pe net sau au auzit pe unul și altul. Realitatea e în Biblie, citiți-o!

Citind Biblia nu vei avea o credință după ureche, cum m-a amuzat teribil o tipă care și-a luat țigări de la magazin și vorbind cu vânzătoarea mai scăpa și câte o drăcuială, iar la stârșit a salutat cu un: “Doamne ajută!” Care Dumnezeu, ca pe Dracu l-ai pomenit și prin patimi lui i te închini? Dar când nu citești Biblia te crezi sănătos doar pentru că ți s-a spus că așa ești.

Așadar, haideți să nu ne mai dăm experți nici în credință nici în alte domenii doar pentru că am citit ceva pe net și pentru că am auzit noi ceva, ci să fim pentru că am studiat cu sârg, nu doar păreri neavizate, ci sursa.

Cu prețuire,
Toni Berbece

https://www.facebook.com/tony.profides/posts/2260642827317157

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: