EDITORIALE

Tony Berbece: Ce n-au spus sfinții niciodată

Sfinții pe care-i știm din Scriptură, pe care-i cinstim și pe a căror urme pășim pentru că și ei au călcat fix pe urmele lui Cristos nu au spus niciodată următoarele:

Nu au spus niciodată: “Rugați-vă nouă și vă vom putea ajuta!” Toți sfinții au considerat cu smerenie că doar atât timp cât vor trăi vor putea alerga pentru Împărăție și pentru salvarea oamenilor de la moartea veșnică. Niciunul nu a considerat că după moarte Dumnezeu îi va da proprietățile Lui și că vor fi atoateștiutori, omnipotenți și omniprezenți pentru a asculta și ajuta pe toată lumea. Martirul Ștefan a văzut pe Unul singur la dreapta lui Dumnezeu, pe Isus Cristos, iar Petru și Pavel au luptat pentru a face Biserica să priceapă că un singur nume e suficient și că în El e împlinirea mântuirii.

Nu au spus niciodată: “Numele noastre vor fi echivalente cu Numele lui Cristos, orice veți cere folosind oricare din numele noastre, veți primi!” Când Petru a făcut prima minune despre care ni se dă detalii în Fapte a zis: “În Numele lui Isus ridică-te în picioare!” Biblia ne spune că într-un singur nume e vindecare, doar în Numele lui Isus Cristos suntem ascultați și primim răspuns. Orice alt nume e o linie “telefonică moartă”, poți suna până mori, nu va răspunde nimeni. Satana știe de această resursă inepuizabilă, Numele lui Cristos, și de aceea îi minte pe oameni dându-le un telefon greșit și trimițându-i la o “bancă” goală. Doar în Numele lui Isus ai eliberare și salvare.

Nu au spus niciodată: “Fiecare avem rolul nostru, unu vă vindecă de boli la ochi, altul de boli la plămâni, altul de boli la inimă, etc.” Văd o naivitate crasă, cum că există sfinți morți care automat au devenit ca niște “spitale” cu specializări diferite. Dacă voi credeți că inventez, întrebați orice taximetrist și veți vedea că știu unde e Biserica aceea la care să te rogi sfântului care după moarte se ocupă cu ochii sau cu alte organe și părți ale corpului.

Nimic mai fals și mai nebiblic. În Cristos e vindecare pentru orice, nu trebuie să iei trenul să alergi la o Biserică neapărat pentru a fi vindecat de ceva anume ca mai apoi să fugi la alta pentru altă problemă. Cristos nu e om ca să lucreze după mintea noastră întortocheată și penibilă de multe ori. Cristos e lângă tine, crede numai! Dacă nu ai credința suficient de puternică poți să te unești cu cineva mai puternic în credință care simte cu tine și să strigi spre Cristos, pentru că El a spus că unde sunt adunați doi sau trei în Numele Lui e și El acolo pentru a răspunde. A te unii cu cineva, cu un preot sau pastor sau un credincios autentic în rugăciune pentru cauza ta chiar e biblic, dar Numele lui Isus trebuie chemat și nu alt nume.

--

Creștinismul este doar despre puterea unui singur Nume, Numele căruia Tatăl i-a dat toată autoritatea în Cer și pe pământ, Numele peste care este toată plinătatea Duhului Sfânt, Numele Isus Cristos!

Cu prețuire,

Toni Berbece.

--

Ce n-au spus sfinții niciodată

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura