ANUNTURI

Între meseria de polițist și statutul de copil al lui Dumnezeu – de Ștefan Șeuleanu, comisar de poliție

Mă numesc Ștefan Șeuleanu și lucrez ca și comisar de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, la serviciul ordine publică, ofițer specialist Poliția de Proximitate. Prin harul lui Dumnezeu, în anul 2000 împreună cu alți doi frați polițiști creștini, aflând printr-un polițist englez că în Anglia există o asociație a polițiștilor creștini care promovează respectarea principiilor biblice și a legilor statului, am pus bazele Asociației Polițiștilor Creștini din România.

politisti seuleanuDorința și viziunea noastră este să oferim colegilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și nu numai, consiliere biblică non-denominațională, să fim un sprijin și un real ajutor pentru ei în diferite circumstanțe ale vieții pentru că acest serviciu de pază a urbei presupune de multe ori mai mult decât 8 ore, ajunge la 10-16 ore, astfel că timpul lor este foarte limitat și adeseori nu pot participa la o slujbă bisericească. Din asociație pot face parte polițiști, jandarmi, pompieri, poliția de frontieră, poliția locală, sau oameni din alte structuri de autoritate în baza unei cereri de adeziune și bineînțeles cu condiția să fie creștini în trăirea lor zilnică.

 

E compatibilă meseria de polițist cu Biblia?

De multe ori am fost întrebat despre această situație. În Cuvântul lui Dumnezeu vedem că El este cel care a rânduit autoritatea, dregătorii. El este un Dumnezeu al ordinii, al disciplinei și El este Acela care conform Cuvântului, ridică și coboară pe împărați, este Acela care instituie orânduirile într-un stat. Dacă ne uităm în Faptele Apostolilor, capitolul 10 arată faptul că mântuirea neamurilor a început cu un om al autorității, cu un ofițer, cu sutașul Corneliu. Acesta făcea parte dintr-o legiune romană care menținea liniștea publică din Ierusalim după ce Imperiul Roman cucerise statul evreu.

Omul acesta, deși era un om cucernic, temător de Dumnezeu și întotdeauna se ruga lui Dumnezeu cu toată casa lui, simțea totuși că îi lipsea ceva ca să fie mântuit. Atunci Dumnezeu printr-un înger al Său, îi trimite un mesaj, și anume să trimită după Apostolul Petru la Iope. Omul acesta, soldat fiind, s-a executat imediat. Cred că Dumnezeu ne iubește așa de mult pe noi cei ridicați în dregătorii pentru că El comandă, iar noi executăm. Suntem învățați cu autoritatea. Corneliu a trimis după sfântul Petru, care i L-a prezentat pe Hristos cel răstignit ca unica soluție de mântuire a oamenilor de pe pământ. Corneliu și casa lui au crezut, și Dumnezeu a și confirmat credința mântuitoare pe care ei au primit-o botezându-i cu Duhul Sfânt, ca și pe apostoli la Cincizecime. Apoi în Faptele Apostolilor capitolul 11, de la versetul 17 în jos, Cuvântul lui Dumnezeu ne prezintă justificarea apostolului Petru în fața celorlalți apostoli care l-au întrebat de ce a intrat în casa unui netăiat împrejur.

El a spus că nu s-a putut împotrivi revelației pe care Dumnezeu i-a dat-o și le spune că a predicat pe Hristos cel răstignit, iar Dumnezeu a confirmat că ei au primit credința mântuitoare. La auzul cuvintelor Apostolului Petru, apostolii s-au potolit, au slăvit pe Dumnezeu și au zis: „Dumnezeu a dat deci și neamurilor pocăință, ca să aibă viață.” Vedem că între neamuri, mântuirea a început cu un om al autorității, de aceea mulțumim lui Dumnezeu și îi sfătuim pe colegii noștri că toți trebuie să ne întoarcem cu adevărat la Dumnezeu și dacă cu gura noastră spunem că suntem creștini, trebuie să dovedim și cu fapta.

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/profesia/4669-intre-meseria-de-politist-si-statutul-de-copil-al-lui-dumnezeu-de-stefan-seuleanu-comisar-de-politie?fbclid=IwAR3F2vFDXys5re2G86vx4FmKH5-l-fAqCUR6CZBSnc5iY25n04CiAN0ejiA#ixzz5u0d2KUwn
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: