EDITORIALE

Luigi Mitoi: Familia este așezată de Dumnezeu pentru bucuria şi binecuvântarea omului.

Familia este așezată de Dumnezeu pentru bucuria şi binecuvântarea omului. Ea îşi atinge scopul și potențialul maxim atunci când este realizată după rânduielile divine. Avraam este prezentat în Biblie ca fiind ,,prietenul lui Dumnezeu”, omul despre care Creatorul a făcut următoarea afirmaţie: ,,Căci Avraam va ajunge negreşit un neam şi puternic, şi în el vor fi binecuvântate toate nea- murile pământului. Căci Eu îl cunosc şi ştiu că are să poruncească fiilor lui şi casei lui după el să ţină Calea Domnului, făcând ce este drept şi bine, pentru ca astfel Domnul să împlinească faţă de Avraam ce i-a făgăduit” (Gen. 18:18-19). Privind la felul în care s-a căsătorit fiul său, Isaac, vom înţelege cum îşi căsătoresc patriarhii copiii.

I. SOŢIA TREBUIE CĂUTATĂ Eliezer a fost omul de încredere al lui Avraam, o persoană în vârstă şi foarte priceput, drept pentru care a fost trimis să caute o soţie pentru fiul său, Isaac. Deşi căsătoria este rânduită de Dumnezeu, băiatul trebuie să-şi caute mireasa, după cum ,,pâinea cea de toate zilele” este rânduită de Dumnezeu, însă omul trebuie să o caute muncind pentru ea. Din exemplul lui Avraam observăm că o soţie bună trebuie căutată într-un anumit loc, nu oriunde. Cananiţii erau un popor păgân, aflat sub blestemul lui Dumnezeu, de aceea fetele lor nu erau o opţiune pentru Isaac. Avraam a ştiut că numai o căsătorie de calitate va da succes misiunii fiului său, Isaac. Avraam a știut din propie experiență că soția este persoana care influențează cel mai mult viața soțului ei.

II. SOŢUL TREBUIE CĂLĂUZIT Fiind bătrân şi cu experienţa vieţii, Eliezer se roagă insistent lui Dumnezeu să-l călăuzească în alegerea miresei, punând un semn înaintea Creatorului. Semnul pe care l-a pus nu a fost întâmplător, ci, dimpotrivă, a avut rolul să identifice caracterul fetei: hărnicia, politeţea, ospitalitatea, bunătatea şi mila ei. De asemenea, Biblia îl prezintă pe Isaac ca pe un tânăr credincios, liniştit şi preocupat de lucrurile sfinte. Un băiat bun ca Isaac avea nevoie de o fată bună ca Rebeca.

III. PĂRINŢII TREBUIE CONSULTAŢI Ambele perechi de părinţi au fost implicaţi în căsătoria lui Isaac cu Rebeca. Nu prietenii, colegii şi vecinii trebuie consultaţi în alegerea tovarăşului de viaţă, ci părinţii. Primul lucru pe care Eliezer a întrebat-o pe Rebeca a fost: ,,A cui fată eşti?” Imediat ce Rebeca a aflat despre misiunea lui Eliezer, a mers acasă să spună părinţilor ei şi să se consulte cu ei. Părinţii ei, de asemenea, au consultat-o pe fată şi au avut o discuţie transparentă şi sinceră cu Eliezer. Când patriarhii îşi căsătoresc copiii, ei respectă principiile lui Dumnezeu. Când copiii patriarhilor le urmează exemplul şi sfatul, ei fac alegeri înțelepte și ajung la rîndul lor patriarhi.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: