ULTIMELE STIRI

Dumnezeu care strică agendele – de Nicolae.Geantă

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00


Maria și Iosif se hotărâseră să se căsătorească. Ea va purta rochie de mireasă albă, iar el un trandafir roșu la piept! Apoi, după ce vor petrece o lună de miere singuri în munți își vor construi o căsuță pe malul Mării Galileii. Cu mușcate la fereastră și cu măslini lângă poartă. Dar Dumnezeu le-a înlocuit toate planurile din agendă. Ea a rămas însărcinată de la Duhul Sfânt, el a trebuit să o ia acasă înainte de nunta de la saloon. Apoi, în loc de plajă în Galileea amândoi au trebuit să fugă cu pruncul Isus în Egipt! Iar după ani, în loc de mușcate la ferestre Isus venea în fiecare zi în odaie cu bocanci plini de rumeguș! Totuși, nunțile și vacanțele nu aduc fericire mai mare decât a sta în preajma Unsului lui Dumnezeu.
Samariteanul cobora grăbit pe drumul spre Ierihon. Avea întâlniri de bussines. Dar lângă drum, într-un șant, căzut între tâlhari, a întâlnit un străin ciuruit. A oprit să îi șteargă rănile, l-a urcat pe măgăruș și l-a dus la un han să fie îngrijit. Apoi a lăsat un avans pentru îngrijirea bolnavului din cartea sa de credit. Dumnezeu a schimbat agenda samariteanului cu agenda străinului. Afacerile ce aduc profit cu mila ce aduce jertfă. Oricum viața contează mai mult decât gologanii.
Deși mic Zacheu era mai marele Anafului din Ierihon. În agenda sa zilnică scria tot ce aduna. Era plină de calcule cu plus. Dar după ce Isus  îl coboară dintr-un dud și-i vizitează sufrageria, Zacheu își scoate visteria la tarabă și-o împarte trecătorilor săraci! Din agonisitor devine risipitor. Dar risipa pentru Dumnezeu îmbogățește.
Pavel era erudit. Matei lucra la vamă. Petru era pescar. Ioan era patron de pescari. Zilele lor înseamnă bibliotecă, birou, baltă ori piețe ticsite. Dar după ce s-au întâlnit cu Hristos au lăsat totul. “Acum mergem cu tine! Agenda Ta e prioritară!”
O văduvă din Nain se ducea la cimitir. Cu singurul fiu într-un sicriu. Cu alaiul funerar după ea. Dar, înainte de-a intra pe poarta de duce spre Locuința Morții, printre lacrimile care îi blurau ochii, l-a zărit pe Isus apropiindu-se de coșciug. Și înmormântarea s-a transformat în petrecere. Căci în prezența lui Isus și Moartea își schimbă agenda!
Am întâlnit și tineri și bătrâni care renunță asimilarea cu Dumnezeu din cauza agendelor lor încărcate. Unii sunt prea ocupați. Alții prea liberi. Unii au griji, alții au vicii. Unii zic că vor să își petreacă viața. Dar Dumnezeu nu vrea să ne strice viața, ci sa ne-o facă mai frumoasă!
Deseori Dumnezeu mi-a stricat agenda. Momentan nu am fost încântat. Dar de fiecare dată am înțeles că soluția Sa a fost cea mai bună.
Hristos nu strică agendele nimănui! Nu pot spune însă că noi nu stricăm agenda Lui!
Nicolae.Geantă
Bruxelles

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (27175 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: