ANUNTURI

COMUNICAT: Peter Costea

Dragi prieteni,

Ieri au fost publicate rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare 2019: http://europarlamentare2019.bec.ro/wp-content/uploads/2019/06/BEC_E_COM_SGN_GS_P.pdf

Mi-ați dat 131.021 de voturi, adică 1,45% din totalul celor 9 milioane de voturi. Vă sunt profund recunoscător. Grație vouă, suntem pe locul 8 la numărul total al voturilor obținute, înaintea a 6 partide politice. De asemenea, avem cele mai multe voturi în categoria candidaților independenți.

Voturile date anul acesta sunt cu 90.000 mai multe decât cele obținute în 2014.

Vă mulțumesc din nou pentru voturi. E cert că am mai fi primit mii de alte voturi dacă Guvernul României nu ne-ar fi încălcat drepturile constituționale împiedicând românii din diaspora să mă voteze. Am primit numeroase mesaje din partea românilor din diaspora care au dorit să mă voteze, dar nu au putut.

Un mesaj din Roma mi-a comunicat că acolo au fost „mii de români” care au dorit să mă voteze, au stat la cozile imense 8 sau 9 ore și tot nu au putut să mă voteze. Nu pot rămâne indiferent față de acest sacrificiu enorm pentru care le sunt profund recunoscător.

Un mesaj din Irlanda mi-a comunicat, la fel, că „la Dublin au fost mii de români care au vrut să vă voteze”, dar nu au putut din cauza cozilor imense. Persoana care mi-a scris mi-a comunicat că a mers din Dublin la Belfast să mă voteze, dar că și acolo cozile au fost foarte lungi și nu a reușit să mă voteze.

Dragi români din Irlanda: doresc să vă vizitez cât mai curând. Pe cei din Italia i-am vizitat și doresc să vă vizitez și pe voi. Acest gest de loialitate față de candidatura mea m-a mișcat profund și nădăjduiesc să ajung și la voi pentru a vă mulțumi personal.

Opinia mea, pe care o împărtășiți mulți dintre voi, este că dacă dl Iohannis nu organiza referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, iar toți românii din diaspora care au dorit să mă voteze ar fi putut să mă voteze, astăzi eram reprezentantul vostru în Parlamentul European. Cred că ușor ajungeam la 140.000 de voturi.

Confirm că am primit sute de mesaje din partea voastră, mesaje de susținere, sugestii pentru viitor, întrebări și preocupări. Am citit o mare parte din mesajele voastre și încă mai am aproximativ 300 de citit. Sper să le pot citi pe toate săptămâna aceasta și să revin cu răspunsuri pe temele și întrebările voastre.

În plus, știu că unii dintre voi ați avut de suferit din cauza sprijinului pe care mi l-ați acordat. O persoană mi-a scris că datorită sprijinului direct și public făcut candidaturii mele, a fost chemată de autorități, chestionată privind sprijinul acordat candidaturii mele și i s-a spus că datorită acestui fapt vor urma consecințe neplăcute. Astfel de amenințări din partea autorităților române amintesc de practicile neconstituționale din SUA de după Războiul Civil al Secolului XIX, așa numitele Jim Crow Laws, desemnate să împiedice populația de culoare să-și exercite drepturile constituționale și dreptul la vot.

Mi s-au confirmat situații similare și în alte părți ale României. Un exemplu e o secție de vot unde am primit 59 de voturi, dar în procesul verbal au fost trecute doar 27 de voturi. Astfel de practici nu fac cinste României, ci ne aduc rușine în comunitatea țărilor democrate.

Din nefericire nu sunt în poziția în care aș putea adresa aceste acțiuni neconstituționale ale autorităților române. În loc să facem progres în perfecționarea democrației române, se pare că facem pași înapoi.

Câteva cuvinte despre dezinformatori. Dezinformatorii au fost la înălțime. I-am întâlnit pe traseu și i-ați întâlnit și voi. Dezinformatorii continuă să dezinformeze chiar și acum, după încheierea alegerilor. Vă rog să nu vă lăsați influențați de ei sau de comentariile lor.

Rezultatele alegerilor dovedesc că, din nefericire, românii au votat pentru secularizarea și mai profundă a României. În opinia mea, anul 2019 pentru România e anul 1968 al Franței, când generația tânără a ales să respingă trecutul, să se detașeze de valorile tradiționale ale părinților lor și să încerce alternative pentru viitor.

De acum înainte, din perspectiva valorilor, va deveni și mai greu să promovăm valorile în spațiul public. Tinerii României, și nu numai ei, s-au lăsat fermecați de vocea ispititoare a secularismului care nu va face altceva decât să-i dezamăgească.

Peter Costea

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: