Reclame
ULTIMELE STIRI

Valorile creștine și Uniunea Europeană

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Multumim

$1.00


Proiectul înființării Uniunii Europene a luat naștere după al Doilea Război Mondial. Europa se confruntase cu numeroase războaie. Au fost șase țări, Belgia, Olanda, Luxemburg, Germania, Franța și Italia, care au hotărât să adune laolaltă, sub o autoritate supranațională, toate materialele brute pentru industria războiului, precum cărbunele și oțelul. Acest lucru e cât se poate de unic, dat fiind faptul că Franța și Germania fuseseră de multe ori inamici de război. De ce erau dornice să colaboreze aceste țări?

Analizând istoria Uniunii Europene, știm că cei trei părinți fondatori, italianul Alcide de Gasperi, francezul Robert Schuman și germanul Konrad Adenauer, erau creștini, credincioși. Înainte de a semna tratatul, ei s-au adunat pentru a se ruga împreună. Acest lucru a ajutat la depășirea animozităților dintre ei. Tratatul lor s-a bazat pe reconciliere, iar Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului a devenit Comunitatea Economică Europeană, care a fost la baza Uniunii Europene.

Robert Schuman credea în conceptul de Imago Dei, adică noi suntem creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Din acest concept au pornit și valorile UE, cum ar fi solidaritatea, demnitatea și responsabilitatea de a avea grijă de ceilalți. Proiectul european s-a bazat pe faptul că toți suntem creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.

Robert Schuman, numit și ”părintele Europei”, a mai spus și că Europa trebuie să fie adânc înrădăcinată în principii creștine. Unde nu există principii creștine, se ajunge fie la anarhie, fie la autocrație sau dictatură. O viziune cât se poate de clară!

Însă, din cauza mentalității seculare și a individualismului, Uniunea Europeană s-a îndepărtat de la această viziune, iar semnificația valorilor stabilite de părinții fondatori s-a modificat. Însă Europa a fost scutită de războaie datorită Proiectului European pentru cea mai lungă perioadă din istorie. Cred că UE prezintă anumite avantaje pe care încă le mai are, dar trebuie să revenim la rădăcinile Uniunii Europene, la valorile creștine care au fost stabilite de părinții fondatori. Și cred că avem multe de învățat de la părinții fondatori: Robert Schuman, Konrad Adenauer și Alcide de Gasperi.

CITESTE MAI MULT: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/statul/8495-valorile-crestine-si-uniunea-europeana?fbclid=IwAR1zukKfUxjG8q4xUkpMSWsqF-LPd6hShKttmBF5WCps14mbl7mFupK6bWk#ixzz5oLRYpYEl
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (23878 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: