Reclame
ULTIMELE STIRI

„Numai Dumnezeu mi-a dat putere”: Supraviețuitoare a genocidului din Africa mărturisește cum l-a iertat pe omul care i-a tăiat copilul în două

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Multumim

$1.00


RWANDA, Africa – Acest an marchează a 25-a aniversare a genocidului din Rwanda. În timpul acelei perioade de violență cel puțin 800.000 de oameni au fost uciși în doar 100 de zile.

Pe data de 6 aprilie 1994, Juvenal Habyarimana, președintele Rwandei de etnie Hutu, a murit când avionul în care se afla s-a prăbușit. Acest incident se pare că a provocat genocidul ce avea să urmeze. Radicalii de origine Hutu, i-au acuzat pe cei de origine Tutsi, că ar fi tras în avionul care s-a prăbușit. Nu se știe nici acum cine a fost responsabil de prăbușirea avionului, dar violența ce a urmat după acel incident nu poate fi uitată.

În timpul genocidului, Alice Mukarurinda și-a petrecut zilele în ascunzători.

Ascunși printre cadavre

„Când îi auzeam că se apropie și încep să tragă cu armele, ne ascundeam printre cadavre sau în adăposturi săpate. Eu nu mă puteam ascunde, mă duceam în apă, deoarece aveam un copil mic”, își amintește Alice.

Pe data de 29 aprilie 1994, Alice a fost găsită de către criminali.

„Un semnal la ora 10 dimineața marca începutul activităților Miliției Interahamwe, iar la ora 3 dupămasa se semnaliza încetarea activităților. Între acele ore încercam să ne refugiem în ascunzișuri. Am făcut la fel și în aceea zi, dar am fost găsiți. Mi-au luat bebelușul și l-au tăiat în două”, a spus Alice.

Încă și astăzi se pot vedea cicatricile rămase în urma violențelor pe care le-a suferit. Atacatorii l-au bătut în mod brutal și pe soțul ei, dar a fost salvat de echipele de ajutorare. „Când a început să își revină, soșul meu și-a dat seama că eu nu eram acolo. I-a rugat pe polițiști să îl ducă la locul unde mă aflam eu.”

Drumul lung spre reconciliere

Organizații umanitare precum World Vision au venit la locul genocidului și au adus ajutor, alimente și medicamente. World Vision a avut de asemenea un rol major în eforturile de reconciliere. „Nu ne putem gândi că există o dezvoltare pe termen lung dacă oameni sunt deconectați, dacă nu sunt uniți”, a spus Ananias Sentozi, manager de operațiuni în cadrul World Vision, Rwanda.

Încurajați să caute iertare

citeste mai mult: https://www.stiricrestine.ro/

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (24102 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: