Reclame
ULTIMELE STIRI

Familia – Portretul familiei lui Dumnezeu

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Multumim

$1.00


Atunci când încercați să faceți împreună o fotografie de familie, cu greu fotografia va ilustra o familie ideală. Întotdeauna apare o imperfecțiune. Cravata tatălui nu se asortează cu costumul; lipsa dințișorului juniorului este atât de evidentă; mama are ochii închiși; bebelușul tocmai începuse să plângă. Așa sunt familiile. Eșuăm în multe feluri și suntem departe de ceea ce este ideal.

Dumnezeu ne-a dat imaginea familiei Sale ideale, și anume aceea care depășește aparențele exterioare, reflectând mai degrabă relația specială pe care El o are cu copiii Săi. Familia umană reflectă imaginea lui Dumnezeu Însuși. Astfel, este foarte important să-ți privești familia din perspectiva lui Dumnezeu și să descoperi ceea ce Dumnezeu are mai bun pentru tine.

Familia: Imaginea lui Dumnezeu 

Familia începe cu un bărbat și o femeie, creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu (Geneza 1:27).

Din punct de vedere spiritual, aceasta înseamnă că Dumnezeu are atât caracteristici masculine, cât și feminine. De exemplu, are caracteristicile unui tată: ne dă daruri bune, la fel cum face un tată pământesc (Luca 11:11-13).

Dar are și caracteristicile unei mame: ne mângâie, la fel cum o mamă își mângâie copiii (Isaia 66:13).

Astfel, unirea prin căsătorie a bărbatului și femeii formează imaginea completă, să zicem așa, a naturii lui Dumnezeu. Dar o familie cuprinde mai mult decât o mamă și un tată: ea cuprinde și copiii.  Prima poruncă a lui Dumnezeu pentru Adam și Eva a fost:: „Creșteți, înmulțiți-vă, și umpleți pământul” (Geneza 1:28).

Omul trebuia să fie parte la actul creativ de aducere pe lume a copiilor. Astfel, familia devine un tot unitar creativ, la fel ca și Creatorul nostru, Dumnezeu. Cu alte cuvinte, familia arată oamenilor cum va fi o familie cerească. Trebuie să fie o umbră a lucrurilor viitoare. Familia este un exemplu al dragostei și acceptării lui Dumnezeu pentru credincioși și necredincioși deopotrivă.

Pentru a-ți dovedi ție însuți acest lucru, privește cât de des Biblia compară familia și relația noastră cu Dumnezeu și cu fiecare membru al Trupului lui Hristos. Atunci când Îi cerem lui Isus să vină în viața noastră, devenim parte din familia lui Dumnezeu, și Îl numim pe Dumnezeu: „Abba! Tată!” (Romani 8:15).

„Abba” este un cuvânt drăgăstos. Este ca și cum i-ai spune lui Dumnezeu: „Tăticule!”În plus, Isus spunea că este fratele nostru. El spunea că oricine face voia Tatălui Său îi este frate, soră și mamă (Matei 12:48-50).

Mai mult, Scriptura spune că noi, ca și copii ai lui Dumnezeu, devenim mai apropiați unii de alții (Romani 8:16), Suntem frați și surori în Hristos.

Familia înseamnă dragoste 

Familia trebuie să fie locul în care ești iubit, chiar dacă ai făcut ceva greșit. Fiul risipitor și-a părăsit casa părintească, risipindu-și întreaga avere. Cu toate acestea, tatăl l-a primit înapoi cu brațele deschise și cu mare bucurie atunci când s-a întors acasă (Luca 15:11-24).

Aceasta este dovada „iubirii eterne” a lui Dumnezeu (Ieremia 31:3), demonstrată prin moartea lui Isus, care Și-a dat viața pentru noi „pe când eram noi încă păcătoși” (Romani 5:8).

Însă dragostea înseamnă mai mult decât acceptare, mai mult decât afecțiune. Înseamnă disciplină. Cartea Evrei ne spune că Dumnezeu mustră (disciplinează) pe cei pe care îi iubește (Evrei 12:6).

În același mod, Proverbele ne învață că dacă nu ne pedepsim copiii atunci când sunt neascultători, înseamnă că îi urâm (Proverbe 13:24).

Așadar, deseori dragostea este „dragoste aspră”.  Dragostea trebuie exprimată verbal. Domnul ne spune de multe ori în Cuvântul Său că ne iubește: „Dumnezeu atât de mult a iubit lumea” (Ioan 3:16);

„El ne-a iubit întâi” (1 Ioan 4:19).

La fel și noi trebuie să le spunem membrilor familiei noastre că îi iubim. Nu trebuie să presupunem că ei știu aceasta. Dacă Dumnezeu nu ne-ar fi spus că ne iubește, nu am fi știut.  Pe de altă parte, cuvintele nu sunt îndeajuns. Dumnezeu și-a demonstrat iubirea prin faptul că Hristos a murit pe cruce pentru noi. Pentru a fi în stare să dovedim familiilor noastre că le iubim cu adevărat, avem nevoie să murim față de noi înșine și de dorințele noastre egoiste, dându-le lor întâietate – așa cum Isus S-a dat pe Sine pe cruce pentru noi.

Dragostea lui Dumnezeu în noi este darnică (1 Corinteni 13); îi preferă pe alții în locul sinelui. Este unicul ingredient care unește familia ca pe o echipă. Prin eforturile întregii echipe pot fi rezolvate toate problemele, iar unitatea familiei devine astfel o realitate.

Dragostea este îndelung răbdătoare 

citeste mai mult:: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii/1961-familia?fbclid=IwAR2PrFvx9emGt3Q0T3FyU3IUf9ROCsMaVeeqODqfset1uP-YZP0GUjprhqg#ixzz5oiUc1pIL
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (24102 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: