Reclame
ULTIMELE STIRI

Noul președinte al Braziliei este în oficiu de mai puțin de 100 de zile și deja a adus schimbări impresionante în cea mai mare țară din America de Sud.

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Multumim

$3.00


Noul președinte al Braziliei este în oficiu de mai puțin de 100 de zile și deja a adus schimbări impresionante în cea mai mare țară din America de Sud. Jair Bolsonaro s-a întâlnit cu Trump la Casa Albă în această săptămână. Cei doi au multe în comun și îi susțin cu adevărat pe creștinii evanghelici din țările lor. După vizita sa în Biroul Oval, domnul Bolsonaro a stat puțin de vorbă cu mine în cadrul unui interviu exclusiv, pentru a vorbi despre politică, credință și speranțele sale pentru Brazilia.
George Thomas: Jair Bolsonaro se află în America pentru a-i spune președintelui Donald Trump că îl admiră și că este prietenul Statelor Unite.
Jair Bolsonaro: A venit timpul să depășim rezistența dintre cele două țări și să explorăm cele mai bune posibilități între Brazilia și Statele Unite. Trebuie precizat că Brazilia are un președinte care nu este împotriva Americii.
George Thomas: Marți, la Casa Albă, întrunirea a durat două ore și a inclus un prânz și o conferință de presă. Cei doi lideri au semnat acorduri și au discutat despre cum ar putea pune capăt revoltei din Venezuela. Câștigarea istorică a alegerilor de către Bolsonaro, spune Trump, a marcat o nouă zi în Brazilia și o nouă eră a prieteniei între Brazilia și Statele Unite.
Donald Trump: Vreau să vă felicit încă o dată pentru câștigarea alegerilor. Luna octombrie a fost o realizare incredibilă și o provocare cu adevărat incredibilă. Toată lumea a vorbit despre rezultatul alegerilor.
George Thomas: Inaugurarea lui Bolsonaro în calitate de al 38-lea președinte al Braziliei a fost un eveniment important în a cincea cea mai mare țară din lume. După ani de zile în care țara a fost condusă de lideri de stânga, fostul parașutist și politician în vârstă de 63 de ani este primul președinte conservator în era democratică a Braziliei.

Jair Bolsonaro: Nu am avut mulți bani pentru campanie. Aproape toată media din Brazilia a fost împotriva noastră. A fost un miracol că am câștigat alegerile.
George Thomas: Acum, la 78 de zile de la inaugurarea sa ca președinte, Bolsonaro deja a zguduit viața politică a Braziliei. Spre deosebire de administrațiile precedente, care au avut o politică anti-americană și anti-israeliană agresivă, Bolsonaro dorește să încheie legături mai strânse cu Statele Unite și Israel. La scurt timp după câștigarea alegerilor, el a anunțat că intenționează să mute ambasada Braziliei din Tel Aviv la Ierusalim.
George Thomas: Domnule președinte, sunt George Thomas. Bine ați venit în Statele Unite!
George Thomas: După întrunirea cu președintele Trump, Bolsonaro a acordat un interviu în exclusivitate Știrilor CBN la Blair House, aflată în apropierea Casei Albe. Blair House găzduiește demnitari și lideri de state din alte țări.
George Thomas: Ați vorbit despre mutarea ambasadei Braziliei din Tel Aviv la Ierusalim. Când va avea loc acest eveniment și de ce este acest eveniment important pentru Brazilia?
Jair Bolsonaro: Fiecare țară are dreptul să-și aleagă capitala, iar capitala Israelului a devenit Ierusalimul. Astfel, am început să ne gândim la posibilitatea de a lua acea decizie la momentul potrivit. Când Trump a preluat conducerea, a avut nevoie de aproape nouă luni pentru a lua acea decizie, iar eu sunt la conducere abia de trei luni.
George Thomas: Lui Bolsonaro i se spune des că este „Trump al Tropicelor”. Asemenea lui Trump, Bolsonaro consideră că media dominantă se opune cu vehemență președinției sale și scopurilor sale. Bolsonaro folosește des rețelele de socializare pentru a lua legătura în mod direct cu susținătorii săi.
Jair Bolsonaro: În mare parte, susțin acțiunile președintelui Trump. El vrea să facă din America o țară măreață. Și eu vreau să fac din Brazilia o țară măreață. De asemenea, mă preocupă intrarea în țară a străinilor fără niciun criteriu. În plus, amândoi suntem creștini și temători de Dumnezeu.
George Thomas: Al doilea nume de botez al lui Bolsonaro este Mesias, ce înseamnă Mesia în portugheză. El este catolic, iar soția lui, Michelle, este o protestantă evanghelică și merge la o biserică baptistă. Viața lui Bolsonaro a fost pusă în pericol în urma unei tentative de asasinat, fiind înjunghiat cu o lună înainte de alegeri. El a spus că este un miracol faptul că a supraviețuit atacului.
Jair Bolsonaro: Medicii mi-au spus că o persoană din 100 supraviețuiește unei înjunghieri de acest gen. Eu sunt un supraviețuitor și Îi datorez viața mea lui Dumnezeu. Trăiesc datorită voii Sale.
George Thomas: Atacul a devenit un moment decisiv în campania sa. Candidatul populist a câștigat alegerile și a promis că va aborda problema creșterii corupției în Brazilia și problema violenței. După două luni de la inaugurare, Bolsonaro a zguduit lumea politică a Braziliei. El a confruntat și dictatori precum Nicolas Maduro al Venezuelei. Atât Boslonaro cât și Trump au refuzat să vorbească despre un plan militar existent pentru a interveni în Venezuela.
Jair Bolsonaro: Am discutat despre acest subiect cu Trump și bineînțeles că nu vom dezvălui conținutul acelei întrevederi. Trump a spus că toate posibilitățile sunt în discuție. În mare parte, eu susțin deciziile guvernului american.
George Thomas: Bolsonaro s-a înconjurat cu evanghelici cunoscuți în Brazilia, precum pastorul Silas Malafaia care îl vizitează în mod regulat pe Bolsonaro și se roagă cu el. Silas a spus echipei de știri CBN că Bolsonaro este omul ales de Dumnezeu pentru a conduce Brazilia.
Silas Malafaia: Chiar dacă Bolsonaro nu este un evanghelist, el apără mereu principiile pe care noi, evanghelicii, le-am apărat. E împotriva avortului, se opune mișcării LGBTQ, recunoaște măreția și importanța Israelului, apără familia, luptă împotriva corupției și vrea să restaureze economia.
George Thomas: În ziua în care a fost ales președinte, Bolsonaro a promis că principiile iudeo-creștine vor deveni o prioritate pentru administrația sa. Ne puteți spune ce impact a avut ideologia de dreapta care a domnit timp de mai multe decenii asupra vieții sociale și spirituale a Braziliei?
Jair Bolsonaro: Ideologia de stânga domnește în universități și în presă. Impactul a fost cel mai grav posibil. Unul dintre scopurile lor principale este acela de a denatura valoarea familiei.
George Thomas: Acest tip de mesaj a atras evanghelicii să îl susțină pe Bolsonaro.
Jair Bolsonaro: O treime din populație sunt evanghelici și numărul lor crește. Am avut o susținere masivă din partea lor. Recent mi-au spus că până acum nimeni nu a susținut valorile și credința lor.
George Thomas: Motto-ul dumneavoastră este: „Brazilia este deasupra tuturor lucrurilor, dar Dumnezeu este deasupra tuturor.” La ce vă referiți?
Jair Bolsonaro: Am fost membru al congresului timp de 28 de ani și am văzut că în domeniul politicii nu putem vorbi despre adevăr. Eu simt că oamenii tânjesc să afle adevărul.
George Thomas: Versetul său preferat este Ioan 8:32: „…veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.” De ce este credința așa de importantă pentru dumneavoastră, domnule președinte?
Jair Bolsonaro: Așa cum în căsnicia dintre un bărbat și o femeie, dacă nu se spune adevărul, mariajul se termină repede. În politică, dacă nu se spune adevărul, guvernul cade repede.
George Thomas: După interviul nostru, președintele Bolsonaro s-a întâlnit cu un grup de lideri evanghelici proeminenți din America. Printre ei au fost și Pat Robertson, Gordon Robertson și evanghelistul Reinhard Bonnke. Delegația americană s-a rugat pentru Bolsonaro și a promis să susțină administrația sa în lupta pentru protejarea moștenirii creștine și a valorilor familiei. Ei au mai promis că vor ajuta Brazilia și îi vor susține pe nevoiașii din Venezuela prin ajutor umanitar.
George Thomas: De ce este această întrunire importantă pentru dumneavoastră, domnule președinte?
Jair Bolsonaro: Prețuiesc munca depusă de evanghelici în țara mea, adică exact ceea ce fac ei în toată lumea: împărtășesc Cuvântul lui Dumnezeu și întăresc valorile familiei.

Știre difuzată în emisiunea Mapamond creștin 767 – martie 2019. Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (23554 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: