ANUNTURI

Devotional – Slujindu-L pe Isus fara frica

„Binecuvântat este Domnul, Dumnezeul lui Israel, pentru că a cercetat şi a răscumpărat pe poporul Său…. după ce ne va izbăvi din mâna vrăjmaşilor noştri, ne va îngădui să-I slujim fără frică, trăind înaintea Lui în sfinţenie şi neprihănire, în toate zilele vieţii noastre.” (Luca 1:68, 74-75).

Două minunate îndurări sunt incluse în această promisiune a lui Dumnezeu: în primul rând, avem un Răscumpărător care să ne salveze de dușmanii noștri. În al doilea rând, Mântuitorul ne permite să-I slujim fără teamă, în sfințenie și neprihănire, în toate zilele vieții noastre. Aceste promisiuni s-au împlinit prin victoria lui Isus de la cruce, unde Domnul a învins toată conducerea și puterile întunericului, punând piciorul pe capul lui Satana și zdrobindu-l.

Hristos ne-a asigurat ca să putem trăi în zilele noastre fără frică. „În dragoste nu este frică;…şi cine se teme n-a ajuns desăvârşit în dragoste” (1 Ioan 4:18). Ioan nu vorbește despre o dragoste neclintită sau chiar despre o iubirea matură a creștinului. Acesta nu este locul unde începe dragostea perfectă pentru adevărații credincioși. Conform lui Ioan, prima considerație a dragostei desăvârșite este iubirea necondiționată față de frații și surorile noastre în Hristos: „Dacă ne iubim unii pe alții, Dumnezeu rămâne în noi și dragostea Lui a fost făcută desăvârșită în noi” (4:12).

Dacă sunteți interesat să trăiți o viață fără frică, spunea Ioan, există o cale de a ajunge acolo. Într-adevăr, există o iubire desăvârșită care îndepărtează toată teama și acesta este primul pas pe care trebuie să-l facem cu toții: „Preaiubiţilor, dacă astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie să ne iubim şi noi unii pe alţii” (4:11).

A-i iubi pe ceilalți este ceva ce ni se poruncește să facem. Ioan spunea în capitolul anterior: „Şi porunca Lui este să credem în Numele Fiului Său, Isus Hristos, şi să ne iubim unii pe alţii, cum ne-a poruncit El” (3:23).

--

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/devotional/10282-devotional-

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura