ANUNTURI

Cea mai mare nevoie socială – Nicolae Geantă

Într-o zi, umblând prin curtea palatului, Napoleon Bonaparte a întâlnit o marchiză. O femeie isteață de la curtea regală. După ce a salutat politicos, Împăratul a întrebat curios: „Madam ce sfat îmi dați pentru a face o Franță mai bună? Ce ne lipsește?”. „Mame bune, Majestate! Mame bune!”, zise marchiza și trecu mai departe… Exact. Cea mai acută nevoie socială (nu doar a francezilor ori românilor), sunt mamele bune.

Mama e prima carte deschisă pe care o citesc copiii. Inima ei e prima lor sală de clasă. Educația mamei bune e mai eficientă decât bibliotecile lumii! Iar CH Spurgeon spunea că o mamă bună prețuiește mai mult ca 1000 de învățători! Copiii ei dau lumii mai multă frumusețe decât tablourile lui Dali, Rembrand și Grigorescu la un loc.

O mamă bună e o icoană pentru copii, dar și o cinste pentru familie sau o comoară pentru bărbat, vorba lui Ieronim. Întâlnirile cu ea sunt întâlniri cu un înger. Dar o mamă rea e-o etichetă otrăvitoare. (Iar o soție rea e ca putregaiul în oasele unui bărbat!)

O mamă bună e o Giocondă surâzând. Zâmbetul ei face lumea frumoasă chiar dacă afară e nor. Zâmbetul mamei pentru copil e magie. Și, vorba unei fetițe de 4 ani: „Mama te face să te simți bine și fără doctori!”

Sofocle zicea că mama are inima în ochi. Mamele bune văd totul. Ele văd și când ascunzi ceva pe fundul mării! Și după ce văd repară fără furie. Apoi tac. Iartă. Uită.

Mamele bune încurajează! Mamele bune sunt răbdătoare! Mamele bune reușesc acolo unde alții eșuează.

Mamele bune se roagă pentru prunci. Sunt proptelele lor pentru Cer!

Mamele bune își țin copiii de mână până la o vârstă, dar din inimă nu le dă drumul până când trece în veșnicie.

Mamele bune trebuie clonate! Ele vor crește copii buni. Copiii vor face o școală bună, o națiune bună, o lume bună. Dar și o biserică bună.

Dacă m-aș întâlni cu Napoleon i-aș spune că „mamele bune sunt crescătoare de sfinți!” Chiar dacă unii dintre prunci sunt uneori așa de răi, de parcă au moștenit gene de demoni…

http://www.ciresarii.ro/index.php/cea-mai-mare-nevoie-sociala-nicolae-geanta/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: