ANUNTURI

Nou val de persecuţii în China – creștini bătuţi violent, copii arestaţi și biserici demolate

„Arestarea arbitrară continuă”, a declarat Bob Fu, activist pentru drepturile omului și fondator al organizaţiei ChinaAid, în faţa Congresului, prezentând un raport despre reţinerea altor membri ai megabisericii Early Rain Covenant din Chengdu, închisă de autorităţile chineze în decembrie 2018.

Înainte de Crăciun, pastorul bisericii, Wang Yi, a fost arestat sub acuzaţia de instigare la subminarea puterii de stat, împreună cu soţia lui, alţi lideri creștini, credincioși și studenţi care participau la seminare creștine. Conform raportului prezentat de Bob Fu, cel puţin 11 dintre credincioșii arestaţi în Chengdu au fost pedepsiţi cu „detenţie administrativă” de 10-14 zile.

Membrii congregaţiei sunt în continuare în vizorul autorităţilor: aproape 50 de credincioși, dintre care 11 copii, au fost arestaţi duminică, iar doi dintre membrii bisericii au fost reţinuţi în timp ce își vizitau prietenii arestaţi.

Poliţia i-a supus pe deţinuţi unui tratament brutal – există rapoarte potrivit cărora creștinii au fost maltrataţi, inclusiv copiii, vârstnicii și femeile însărcinate.

În timp ce copiii au fost reţinuţi timp de mai multe ore, dormind pe mese sau pe podele îngheţate, fără a primi nimic de mâncare, adulţii au fost insultaţi, umiliţi și bătuţi cu sălbăticie. Cel puţin o familie de vârstnici a fost obligată să își schimbe în mod repetat domiciliul, fiind acuzată de ședere ilegală.

În ianuarie 2018, organizaţia paramilitară Peoples Armed Police a dinamitatbiserica Golden Lampstand, din orașul Linfen, din provincia Shanxi, construită cu 2,6 milioane de dolari din donaţiile celor 50.000 de credincioși. Membrii bisericii au fost supuși unei persecuţii sistematice încă din 2009, când liderii au primit sentinţe de până la 7 ani sub acuzaţiile de ocupare ilegală a terenului și perturbarea circulaţiei.

„Persecutarea repetată a bisericii Golden Lampstand demonstrează că guvernul chinez nu are niciun respect faţă de libertatea religioasă sau drepturile omului”, a declarat Fu, subliniind că organizaţia pe care o conduce solicită comunităţii internaţionale „să condamne deschis dinamitarea acestei clădiri a bisericii și să îndemne guvernul chinez să compenseze în mod corect creștinii care au plătit pentru aceasta”, dar și să solicite oprirea demolării bisericilor.

Potrivit ChinaAid, pe 27 decembrie, autorităţile comuniste au demolat și o biserică catolică din Xi’an, capitala provinciei Shaanxi, distrugând crucifixe, statui și altarul euharistic.

Anul trecut, Fu a avertizat că guvernul chinez elaborează un plan de armonizare a creștinismului cu socialismul, care ar implica rescrierea Bibliei, așa încât să reflecte etica chineză socialistă și confucianistă, dar și lipirea pozelor președintelui Mao și ale președintelui Xi Jinping pe crucifixe și introducerea cântecelor comuniste în repertoriul corului bisericii.

Reprimarea libertăţii religioase a atins cote alarmante în ultimele luni, dar ea a fost de-a lungul ultimelor decenii o preocupare constantă a guvernului chinez. „Presiunea a fost întotdeauna acolo, doar că nu a fost întotdeauna atât de violentă”, a afirmat Wang Yu, avocat pentru drepturile omului, închis pentru un an în 2015, din pricina convingerilor sale religioase.

https://semneletimpului.ro/necategorisite/nou-val-de-persecutii-in-china-crestini-batuti-violent-copii-arestati-si-biserici-demolate.html

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: