ANUNTURI

Franța: „Părinte 1” și „părinte 2″ înlocuiește „mamă” și „tată” în formularele școlare

Camera inferioară a Parlamentul francez a adoptat marți, în primă lectură, un amendament care prevede că formularele școlare vor conține mențiunile „părinte 1 și părinte 2” în locul apelativelor standard „mamă și tată”, scrie nouvelobs.com.

„Acest amendament vizează implementarea în legislație a diversității familiale a copiilor în formularele administrative ale școlii”, a explicat deputata Valeria Petit, inițiatoarea textului, din partidul prezidențial.

„Nimeni nu trebuie să se simtă exclus”, a argumentat și deputata LREM Jennifer

Deputata Valeria Petit amintește că un număr foarte mare de formulare din domeniul civil, de la înscriere la cantină și până autorizații, au încă apelativele „mamă” și „tată”, neținând cont de aprobarea legii privind căsătoriile homosexuale.

Întrebările sunt multe, oamenii sunt nedumeriţi. Se ridică o problemă: cine este părintele principal, care este cel secundar?

Asociația pentru apărarea familiilor homoparentale propune o altă ideesă desemneze părinții în termenii „părinte” fără o ierarhie și să permită alegerea dintre tată și mamă pe formularul de completat. În mod ideal, pentru ei, ar trebui să adăugat și o casetă pentru „deținătorii autorității părintești”. Unii copii, de fapt, nu au nici tata, nici mama, potrivit 7sur7.

--

Sursă: OrtodoxinfoHotnews

Sursa: https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/10150-franta-parinte-1-si-parinte-2-inlocuieste-mama-si-tata-in-formularele-scolare?fbclid=IwAR0Uth21RiKbRyNIfGC8_687P0_GE-Dn25x3_0R-edHhqFpPMjmwyYFuVOQ#ixzz5ftKsIA88
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura