ANUNTURI

De ce India nu mai are loc pentru Creștini?

Ce se întâmplă cu creștinii din cea de-a doua țară cu cea mai mare populație din lume și de ce?

În după-amiaza zilei de 20 iunie 2018, cinci femei creștine (cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani) au fost bătute și răpite de la o școală creștină, din statul Jharkhand din India de Est. La o zi după ce au fost eliberate (atacatorii au amenințat că le vor ucide dacă se duc la poliție), femeile au raportat atacul autorităților. În curând, s-a confirmat că toate cele cinci femei au fost violate. Atacul a fost de asemenea filmat pe telefoanele mobile.

În 20 ianuarie 2018, corpul păstorului Gideon Periyaswamy din Adaiyalachery (districtul Kanchipuram, Tamil Nadu) a fost găsit spânzurat de acoperișul casei sale, la o săptămână după ce s-a plâns la poliție de opoziția hindușilor radicali.

Aceste atacuri îngrozitoare ne arată un crâmpei din ceea ce 65 milioane de creștini din India au de întâmpinat în această țară cu 1,3 miliarde de oameni. Țara se situează acum pe locul 10 în Indexului Modial de Persecuție 2019, în 2018 fiind pe locul 11, iar în 2017 pe locul 15.

Peste 12.000 de creștini atacați în India

Din 2015, a doua țară cu cea mai mare populație din lume a crescut cu 11 puncte datorită presiunii crescânde și violenței împotriva creștinilor. Cercetările făcute de Organizația Open Doors în vederea întocmirii Indexului Mondial de Persecuție arată că, în 2018, mai mult de 12.000 de creștini au fost atacați. Dar acest număr este doar vârful aisbergului, spun cercetătorii, întrucât numărul tot mai mare de acte de persecuție este nedeclarat.

Cu toate acestea, indicele de violență al Indiei este imens, crescând de la 14,4 în 2018, la 15,2 în 2019. Mai mulți creștini au fost uciși anul acesta în India decât anul trecut, iar numărul bisericilor atacate a crescut substanțial de la 34 anul trecut, la 98 anul acesta.

Privind la statistici, este evident – și de netăgăduit – că creștinii din India sunt de ceva timp țintele torturii, persecuției și opresiunii din partea concetățenilor lor.

Creștin în India anului 2019

citeste mai mult: https://www.agentiakairos.ro/de-ce-india-nu-mai-are-loc-pentru-crestini/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: