ANUNTURI

Cuvântul lui Dumnezeu schimbă comunitățile de romi

Romii din România constituie unul dintre grupurile etnice minoritare cele mai mari din țara noastră. Conform recensământului din 2011, ei numărau peste 620 mii de persoane, adică 3,3% din totalul populației. Există opinii că aceste cifre nu corespund realității. Potrivit unor estimări la nivelul anului 2013, romii sunt 10% din populaţia României, reprezentând circa 1,5 milioane de persoane.
„În România trăiesc aproximativ 1.500.000 de romi. Acestea sunt estimările Băncii Mondiale ale Consiliului Europei și ale Agenției Naționale pentru romi. INS-ul ne spune că în România trăiesc 624.000 de romi. Există o diferență majoră între cele două cifre”. A spus Daniel Vasile, parlamentar.
„În comunitatea în care eu lucrez, maxim 20% dintre familii au în case apă, o baie sau o toaletă înăuntru. Bineînțeles, aproape jumătate dintre ei au un acoperiș stricat și podea de pământ”.A spus Nicole Triff-Rast, din cadrul Fundația LOC – Târgu Mureș.
De-a lungul timpului s-au realizat programe speciale pentru integrarea romilor, care au adus îmbunătățiri vizibile. Însă unul dintre cele mai de impact instrumente a fost Cuvântul lui Dumnezeu, după cum au observat cei care s-au implicat în comunitățile de romi.
„Romii au nevoie de Evanghelie. Spun lucrul acesta pentru că în ultima perioadă, Dumnezeu mi-a dat ocazia să plantez o biserică în rândul unei comunități de romi, în localitatea Măguri. Am văzut dorința lor sinceră de a-L cunoaște pe Dumnezeu, am văzut pasiunea lor pentru muzică, interesul lor pentru a-și schimba viața dar și dorința de a investi în generațiile care urmează. Mulți dintre ei au ajuns la concluzia că Evanghelia are soluții pentru rezolvarea problemelor comunităților de romi”.A declarat Ionel Tuțac, pastor al Bisericii Harul din Lugoj.
„Am avut posibilitatea de a-i vedea pe frații romi… uneori, trăiam cu impresia că Dumnezeu a luat harul de la alte popoare, inclusiv de la poporul nostru român și l-a dat pentru vremea aceasta fraților romi”. A precizat Viorel Candreanu, pastor al Bisericii Betel din localitatea Ipotești, județul Suceava.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: