ANUNTURI

Studiu: credinţa în Dumnezeu ne ajută să dormim mai bine

Credinţa în Dumnezeu îi ajută pe oameni în multe feluri: reduce anxietatea, ameliorează depresia, crește simţământul sensului și dorinţa de implicare socială, ba chiar previne anumite boli ale stilului de viaţă, prin adoptarea unui comportament cumpătat. Un studiu recent anunţă însă că există o legătură bine documentată și între o credinţă solidă și un somn bun și liniștit.

Potrivit unui studiu publicat chiar săptămâna aceasta de Journal for the Scientific Study of Religion, persoanele care cred că sunt mântuite de Dumnezeu și că au o relaţie de nezdruncinat cu Divinitatea tind să doarmă mai mult, să adoarmă mai repede și să se simtă mai odihnite dimineaţa.

Terrence D. Hill, profesor asociat la Facultatea de Sociologie din cadrul Universităţii din Arizona, este coautor al studiului. Potrivit acestuia, descoperirile din urma cercetării sunt intuitive. „Atunci când crezi într-o putere mai mare decât tine care îţi poartă de grijă, atunci știi că lucrurile prin care treci în prezent sunt doar temporare”, a declarat Hill. Această convingere, a explicat cercetătorul, ne ajută să ne simţim mai puţin stresaţi, oferindu-ne totodată un simţământ al speranţei. Aceasta, la rândul ei, reduce tristeţea și, în consecinţă, ne ajută să dormim mai bine. „Oamenii care cred că sunt în regulă cu Dumnezeu și că vor merge în Cer după ce vor muri se odihnesc în siguranţă.”

citeste mai mult: https://semneletimpului.ro/religie/crestinism/credinta/studiu-credinta-in-dumnezeu-ne-ajuta-sa-dormim-mai-bine.html

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura