Reclame
ULTIMELE STIRI

Educația sexuală în școli, obiectiv asumat de Ministerul Muncii pentru prevenirea „sarcinilor nedorite în rândul adolescentelor”, până în 2020

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00


Ministerul Muncii a propus, încă din 2014, introducerea orelor de sănătate a reproducerii și a sexualității în școli, pentru prevenirea „sarcinilor nedorite” în rândul adolescentelor, acest obiectiv fiind prevăzut în Strategia Națională privind Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului 2014-2020.
În Strategia mai sus menționată se arată că „dintre adolescenții sexual activi, circa două treimi declară că au un partener stabil și mai puțin de jumătate dintre cei cu partener stabil utilizează în mod constant mijloace de protecție, iar un sfert din adolescenții de 14–17 ani se declară activi sexual, vârsta medie de debut a vieții sexuale fiind de 15 ani și jumătate”, fără a se preciza efectiv despre câți adolescenți este vorba.
Prin urmare, Ministerul Muncii propune ca până în 2020 să fie realizat obiectivul 2.10, „Prevenirea sarcinilor nedorite în rândul adolescentelor”, prin „Asigurarea de servicii de sănătate a reproducerii și planificare familială în rândul copiilor și adolescenților”.
Astfel, prin realizarea acestui obiectiv, se urmărește ca, până în 2020, „copiii, în funcție de caracteristicile vârstei, să aibă acces la servicii de sănătate a reproducerii”.
Acest lucru a fost confirmat de ministerul de resort într-un răspuns adresat la o interpelare făcută de deputatul PSD, Costel Lupașcu, potrivit Mediafax.
Reclame
Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22710 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: