ANUNTURI

Educația sexuală în școli, obiectiv asumat de Ministerul Muncii pentru prevenirea „sarcinilor nedorite în rândul adolescentelor”, până în 2020

Ministerul Muncii a propus, încă din 2014, introducerea orelor de sănătate a reproducerii și a sexualității în școli, pentru prevenirea „sarcinilor nedorite” în rândul adolescentelor, acest obiectiv fiind prevăzut în Strategia Națională privind Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului 2014-2020.
În Strategia mai sus menționată se arată că „dintre adolescenții sexual activi, circa două treimi declară că au un partener stabil și mai puțin de jumătate dintre cei cu partener stabil utilizează în mod constant mijloace de protecție, iar un sfert din adolescenții de 14–17 ani se declară activi sexual, vârsta medie de debut a vieții sexuale fiind de 15 ani și jumătate”, fără a se preciza efectiv despre câți adolescenți este vorba.
Prin urmare, Ministerul Muncii propune ca până în 2020 să fie realizat obiectivul 2.10, „Prevenirea sarcinilor nedorite în rândul adolescentelor”, prin „Asigurarea de servicii de sănătate a reproducerii și planificare familială în rândul copiilor și adolescenților”.
Astfel, prin realizarea acestui obiectiv, se urmărește ca, până în 2020, „copiii, în funcție de caracteristicile vârstei, să aibă acces la servicii de sănătate a reproducerii”.
Acest lucru a fost confirmat de ministerul de resort într-un răspuns adresat la o interpelare făcută de deputatul PSD, Costel Lupașcu, potrivit Mediafax.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: