Reclame
ULTIMELE STIRI

Tony Berbece: De pe vremea când iubirea nu se “proba”


De pe vremea când iubirea nu se “proba”

Regele Mihai și Regina Ana s-au întâlnit la un dineu al Ambasadei Luxemburgului. La sfârșitul dineului Regele a cerut-o pe Principesa Ana de soție. De emoție l-a refuzat nedând-și seama de ce a făcut, apoi la final s-a dus și i-a acceptat cererea. De atunci au mers la pas unul lângă celălalt, nedespărțiți o viață. Abia se cunoscuseră, dar relația lor a durat 68 de ani, până la final au mers împreună.

Wurmbrand, un creștin simbol al luptei cu comunismul din România, povestea că a văzut-o pe Sabrina mergând pe stradă și a simțit ceva special pentru ea. A coborât din apartamentul său, s-a prezentat și a întrebat-o dacă dorește să-i cunoască familia. De atunci au rămas împreună 64 de ani până când unul dintre ei a plecat acasă și nu după mult timp și celălalt.

Socrii mei mi-au povestit că după cinci zile de la prima întâlnire și-au unit destinele pentru totdeauna. Doar după cinci zile, ați citit bine. Azi niște prieteni și-au stabilit nunta la doar câteva săptămâni de la cunoaștere și au fost subiect de discuție pentru mulți alții. Cum să stabilești nunta așa de repede? Când doi oameni au caracter, credință și iubire nu mai au nevoie de probe. Când simt că focul le-a cuprins inimile, atunci focul nu mai trebuie pus la îndoială, ci doar întreținut.

Eu am văzut-o o singură dată pe Gabriela și a fost suficient să mi-o doresc ca soție, ne-am dat întâlnire, ne-am plimbat pe marginea unui lac și de atunci suntem nedespărțiți. Nu am avut nevoie de probe, iubirea nu se probează cum nu probezi un foc să vezi dacă e tare sau slab, știi deja că focul e foc și e puternic, arde fără rezerve.

Azi iubirea se probează cum probează unii mașinile, azi cu o firmă, mâine cu alta. Azi cu berlină, mâine cu “gip”. Azi tinerii stau câte 2,3,4…8 ani în probe, după care se alege praful de relațiile multora, pentru că se “plictisesc”. Însă, iubirea, ne zice Scriptura că e un foc pe care apele cele mari nu-l pot stinge, adică iubirea nu se plictisește niciodată. Azi din păcate mulți intră cu următoarea mentalitate într-o relație: “Hai să văd cum e și respectiva/respectivul!” Cu cât probezi mai mult cu atât ești mai nesigur și mai puțin credincios aproapelui.

Neavând mentalitatea unei relații până la moarte, la bine și la greu, în belșug și sărăcie, normal că nu durează. De probă o începi, de probă va fi, dar dacă începi o relație hotărât să dureze cu siguranță va dura.

Doamne ajută!

https://toniberbece.ro/de-pe-vremea-cand-iubirea-nu-se-proba/

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22973 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: