EDITORIALE

Devotional – Incepe sa sapi astazi

Matei ne spune că Isus a vorbit în pilde: „Isus a spus noroadelor toate aceste lucruri în pilde; şi nu le vorbea deloc fără pildă, ca să se împlinească ce fusese vestit prin prorocul care zice: „Voi vorbi în pilde, voi spune lucruri ascunse de la facerea lumii” (Matei 13:34-35).

Mulți creștini de astăzi cred că pildele sună foarte simplu, dar, conform lui Hristos, există în fiecare pildă câte un adevăr ascuns. Aceste adevăruri pot fi descoperite numai prin căutarea acestora cu sârguință. Unii credincioși trec repede de pilde, presupunând că înţeleg lecția evidentă și merg la ceea ce ei consideră „adevăruri mai profunde.” Ei vor o teologie care să le fie relatată în mod clar, expusă în detaliu.

Isus a spus o parabolă despre o comoară ascunsă într-o ţarină: „Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu o comoară ascunsă într-o ţarină. Omul care o găseşte o ascunde; şi, de bucuria ei, se duce şi vinde tot ce are şi cumpără ţarina aceea” (Matei 13:44).

Ţarina semnifică fiecare regiune din lume în care Evanghelia a fost predicată și primită. Și omul care lucrează acea ţarină îi reprezintă pe toți cei care îl slujesc pe Isus. Acest om a învățat dintr-o sursă sigură că acea comoară este îngropată undeva pe un câmp – comoara de a ști că Hristos este tot ceea ce el are nevoie. Toată bucuria, direcția și scopul, într-adevăr, toate bogățiile cerului, sunt ale lui în Isus. Deci, în timp ce ceilalți lucrători muncesc pe jumătate, el începe să sape sârguincios, încercând să găsească comoara.

În mod curios, atunci când găsește comoara, o ascunde imediat. De ce? Pentru că vrea să fie sigur că nu-i va fi luată. El nu dorește ca nimeni sau orice altceva să-l îndepărteze de marele adevăr  pe care l-a găsit în Hristos.

Sursa: https://alfaomega.tv/devotional/9879-devotional-incepe-sa-sapi-astazi?fbclid=IwAR2Ey7A6_E6ex6hYFRR4MpHjXbSkHECpJTzx_WvD8_xZVBq4YtToLQrMW2k#ixzz5aOdTIbut
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: