ANUNTURI

Franța: un cimitir evreiesc a fost profanat

Un cimitir evreiesc din apropiere de Strasbourg, Franța, a fost profanat vineri. 37 de pietre funerare și un monument al victimelor Holocaustului au fost vandalizate cu simboluri antisemite. Totul s-a petrecut în aceeași săptămână în care a avut loc un atac terorist care a cutremurat națiunea.

„Când un loc de reculegere este defăimat, întreaga republică este afectată”, a declarat Christophe Castaner, ministrul de interne al Franței, după ce a vizitat cimitirul din Herrlisheim. „Se face tot posibilul pentru a identifica și reține autorii acestei profanări”.

Autoritățile nu au declarat încă dacă există vreun suspect.

Incidentul a venit într-un timp tensionat pentru națiune, agitat de ceea ce autoritățile au numit un atac terorist la o piață de Crăciun de la Strasbourg marți, protestele „vestelor galbene” din ultimele săptămâni dar și o creștere a actelor antisemite. Regiunea, unde locuise odată o populație evreiască semnificativă, nu a fost lipsită de atacuri antisemite în ultimii ani.

În prezent, în Herrlisheim, în care nu mai locuieste decât o mică comunitate de evrei, cimitirul evreiesc a fost vandalizat de mai multe ori de-a lungul ultimilor ani. Au avut loc mai multe discuții între evreii și academicienii francezi despre cum să răspundă la ceea ce comentatorii numesc „noul antisemitism”, pe fondul unui val de acte rasiste în urma creșterii numărului de musulmani în Franța.

Unii francezi de origine evreiască, care nu se simțeau în siguranță, s-au mutat deja în Israel.

Primul ministru Édouard Philippe a scris pe Facebook luna trecută că în primele nouă luni ale anului 2018 numărul incidentelor antisemite la nivel național a fost cu 69% mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2017.

Sursa: https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/9873-franta-37-de-pietre-funerare-dintr-un-cimitir-evreiesc-au-fost-profanate?fbclid=IwAR1ypE9hG3Oy5BceDm813AxQ8pybKXDnh5blpcWR04ZOFrqKtDhjMn-gI9s#ixzz5a9lOaezF
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: