ANUNTURI

Cătălin Ciuculescu: Asta am de gând să fac: să prețuiesc – viața, oamenii și pe Dumnezeu. Nu stiu cât mai am de trăit…

După un drum de 10 ore, am ajuns la granița cu Moldova, unde ne gândeam că o să avem din nou de așteptat. Am fost surprins pentru că, pentru prima dată, chiar am trecut fără să fie vreo problemă legată de instrumentele noastre muzicale sau sonorizare.

Imediat după ce am trecut în “cealaltă Românie” am oprit să plătim taxele de drum pe 7 zile. Am avut ciudata impresie că după frontieră vremea a devenit mai rece, dar era doar în mintea mea.

Am oprit în benzinăria de pe stânga unde am schimbat lei românești la un preț șmecher, tipic caselor de schimb de transport internațional. Nu asta e important…

În timpul ăsta, pe ecranul din dreapta al încăperii, Ducu Bertzi interpreta bine-cunoscuta piesă “M-am îndrăgostit numai de ea”. Atât doamna care făcea schimbul cât și eu ne-am trezit fredonând linia melodică rostind melodioasa literă “î” în locul versurilor.

Pentru că trebuia să plătesc taxa pentru drumurile moldovenești la un aparat electronic pe care nu-l mai folosisem, doamna a fost suficient de amabilă să mă ajute. Piesa a ajuns la partea cu “Abia când a plecat plângând și n-a mai fost a mea, m-am îndrăgostit numai de ea”. “Tari mult îmi placii!”, a zis femeia, făcând ochii mici și buzele subțiri.

După mulțumirea pe care i-am adresat-o, m-a condus spre ieșire, timp în care mi-a spus că “așa sunt oamenii – prețuiesc doar când nu mai au”. Mi-a urat să prețuiesc cât încă se mai poate pentru că după pierderea cuiva nu mai ajută la nimic.

“Și care e legătura spirituală?”, ai zice. Dragostea… Asta e legătura! Cea mai mare poruncă, cel mai adânc îndemn, cea mai faină rugăminte: “Să-L iubești pe Dumnezeu cu inima, din tot sufletul, cu gândirea și atât cât poți și pe cel din preajma ta ca pe propria-ți persoană”.

Am plecat din benzinărie aparent “furat” de către un schimb valutar mai hoț, dar m-am bucurat de amabilitatea doamnei de la schimb și de sfatul ei. Asta am de gând să fac: să prețuiesc – viața, oamenii și pe Dumnezeu.

Nu stiu cât mai am de trăit…

https://www.facebook.com/catalin.ciuculescu?fref=nf

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: