ANUNTURI

Creștini arestați în Malaezia

Sărbătoarea Nașterii Domnului Isus Hristos în data de 25 decembrie își are rădăcinile în antichitate. Tradițiile de Crăciun din zilele noastre au început în timpul petrecerilor păgâne de iarnă din perioada precreștină când erau onorate diverse zeități, în nordul Scandinaviei, la Roma sau în Persia. În prezent, majoritatea oamenilor nu le cunosc originea, ci doar se bucură de sărbătoare.
Pentru comercianți este o perioadă în care obțin un profit bun, unii reflectează la nașterea lui Isus Hristos, iar pentru alții Crăciunul înseamnă doar un timp în care se reunește întreaga familie.
Unul dintre elementele păgâne în sărbătoarea Crăciunului este Moș Crăciun. E un concept care are o istorie lungă și controversată. În timpurile noastre, în special copiii au o imagine distorsionată cu privire la perioada sărbătorilor de iarnă. În inimile lor, Isus a fost înlocuit de Moș Crăciun care le aduce cadouri dacă sunt cuminți.
Creștinismul a fost invadat de influențe păgâne pe care Biserica le-a acceptat în timp și din dorința de a-i creștina pe cei care se închinau la tot felul de zei. Din nefericire, au fost preluate multe elemente care nu au nimic de-a face cu ceea ce ne învață Biblia.
Cred că este foarte important să nu uităm că fiecare sărbătoare trebuie să îl aibă în centru pe Domnul Isus Hristos. Noi îl sărbătorim pe El și sărbătorile ne ajută să-l cunoaștem mai mult, să îi înțelegem mai mult inima și să-l urmăm cu mai multă atenție. A subliniat Viorel Iuga, președintele Alianței Evanghelice din România.
Creștinii ar trebui să trăiască zi de zi dedicându-și viața lui Isus Hristos, iar prin modelul lor să îndepărteze elementele păgâne și să aibă influență în societate.
Știre difuzată în emisiunea Mapamond creștin 752 – decembrie 2018. Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: