ANUNTURI

Religia nu mai este foarte importantă pentru americani

Un important studiu asupra societăţii și familiei americane care urmărește trendurile din societate pentru a identifica valorile importante pentru simţul identitar al americanilor tocmai a fost publicat. În mod surprinzător, doar 43% dintre americani spun că religia este importantă pentru identitatea americană.

Rezultatele studiului arată foarte clar că, pentru persoanele căsătorite sau care au copii, familia este cea mai importantă sursă de identitate și de satisfacţie, mult mai importantă decât religia, politica sau cariera. Deși americanii sunt tot mai pesimiști în ce privește oportunităţile de a-și întemeia o familie și în ce privește starea instituţiei căsătoriei în general, totuși majoritatea crede încă în căsătorie și crede că aceasta este benefică pentru copii și societate.

Religia a fost identificată ca având un impact puternic pozitiv asupra propriei vieţi, de către 40% dintre americani. Dintre cei care au identificat religia drept un aspect important în viaţa lor s-au evidenţiat creștinii catolici și protestanţi. Un aspect interesant observat în studiu este felul în care aceste persoane religioase trec prin diversele etape ale vieţii. Astfel, acestea tind să pună căsătoria înainte de coabitare, de începerea vieţii sexuale și de întemeierea unei familii, în timp ce majoritatea americanilor nu mai consideră căsătoria drept o etapă necesară. O situaţie financiară bună, o relaţie stabilă și asigurarea de sănătate reprezintă cele mai importante criterii în decizia americanilor de a face copii.

Rezultatele acestui studiu întăresc tendinţele observate și de Centrul de Cercetare Pew. Întrebaţi ce dă sens propriei vieţi, majoritatea americanilor au menţionat pe primul loc familia (69%), pe al doilea loc cariera (34%), pe locul al treilea banii (23%) și abia pe locul al patrulea spiritualitatea și credinţa (20%). Ceea ce înseamnă că, la nivelul populaţiei generale, credinţa este la fel de relevantă pentru a da sens vieţii precum este cariera sau cititul, conchid sociologii, în timp ce toate așteptările cad pe umerii familiei. Ceea ce nu este neapărat bine sau sănătos, având în vedere că divorţurile cauzate de sentimentele de neîmplinire în relaţie sunt tot mai comune.

https://semneletimpului.ro/religie/crestinism/crestini/religia-nu-mai-este-foarte-importanta-pentru-americani.html

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura