ANUNTURI

Reportaj Antena 1: Reunim România! Voluntarii români de ma Misiunea Speranta care aduc speranţă în inima Africii

În cei 100 de ani care au trecut de la Marea Unire, românii au cucerit lumea. Peste patru milioane dintre ei s-au răspândit pe toate continentele. Din Europa, până în America, Australia, Asia şi Africa. În străini, au dus tricolorul, buna dispoziţie şi omenia – specifice nouă. Iar acasă, s-au întors cu câte o învăţătură primită de la fiecăre popor adoptiv. Până pe 1 Decembrie, la Observator, „Reunim România”. Îi cunoaştem pe românii simpli care ne-au făcut cinste pe alte meleaguri și care, oricât de departe ar fi ajuns, nu au uitat cine sunt şi de unde au plecat. În Cluj, câţiva tineri s-au întors acasă recunoscători pentru experienţa africană. În mijlocul unui trib din Uganda, au aflat cum poţi „să te bucuri de orice” chiar dacă nu ai nimic, în afară de muzică şi dans.

Suntem la 5 mii de kilometri depărtare de România, în inima Africii. Uganda, una dintre cele mai sărace ţări de pe glob, este a doua casă pentru câţiva români.

Ajutor pentru oameni alungaţi

De şapte ani, românii noştri îi învăţă pe localnici cum să supravieţuiască, după o istorie zbuciumată. În districtul Kisoro, mii de băştinaşi au fost scoşi cu forţa din junglă de armată, pentru a proteja o specie rară de gorile. Mulţi nu s-au putut adapta civilizaţiei.

SORIN MUREȘAN, voluntar: Este exact cum pe noi, care suntem obișnuiți cu condițiile de zi cu zi, cineva ne-ar lua și ne-ar pune în junglă. Așa a fost și la ei. Jungla a fost casa lor, luați de acolo și pusi în afara junglei și dați afară din casă!

Voluntarii le-au construit case, un orfelinat, o biserică şi o şcoală. I-au învăţat agricultură şi i-au ajutat să aibă apă curentă.

Vezi video – https://observator.tv/galerie/reunim-romania-in-inima-africii-id276653-play328157.html

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: