EDITORIALE

Devotional – Cand vei crede ce a promis Dumnezeu?

Îi cunoașteți pe creștinii care se plâng mereu de cât de inutili se simt? Ei se plâng în mod constant și se compară cu cei pe care îi admiră, gândindu-se: ”Nu sunt deloc ca el. Sunt fără speranță.”

Poți să-ți amintești povestea Vechiului Testament despre iscoadele israeliților trimise pentru a cerceta Țara Făgăduită. Ei s-au întors spunând: ”Cu adevărat, este o ţară în care curge lapte şi miere şi iată-i roadele. Dar poporul care locuieşte în ţara aceasta este puternic, cetăţile sunt întărite şi foarte mari. Nu putem să ne suim împotriva poporului acestuia, căci este mai tare decât noi, faţă de ei parcă eram nişte lăcuste” (vezi Numeri 13).

Acum, acești oameni nu L-au acuzat pe Dumnezeu. Ei nu au spus niciodată: ”Dumnezeu nu este în stare. El nu este suficient de puternic”. Nu îndrăzneau să vorbească cu atâta necredință, ci, în schimb, s-au concentrat pe ei înșiși, spunând: ”Suntem ca niște lăcuste în ochii vrăjmașilor noștri”.

Aceasta nu este umilință și nu este o vorbire nevinovată și inofensivă. Mai degrabă este un afront față de Cel care este lumina lumii. Această Lumină ne poruncește să credem: ”Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:13).

Vedeți, atunci când vă plângeți de inabilitățile și slăbiciunile voastre, nu vă micșorați pe voi înșivă, ci pe Domnul! Cum? Pentru că refuzați să credeți sau să umblați în Cuvântul Său. Iscoadele israelite erau atât de concentrate asupra propriilor defecte încât erau gata să renunțe, dar care era răspunsul lui Dumnezeu la temerile și necredința lor? ”Domnul a zis lui Moise: „Până când Mă va nesocoti poporul acesta? Până când nu va crede el în Mine, cu toate minunile pe care le fac în mijlocul lui?” (Numeri 14:11). Dumnezeu i-a acuzat de un singur păcat: necredința.

Astăzi, Domnul pune poporului Său aceeași întrebare pe care a pus-o Israelului: ”Când vei crede ceea ce ți-am promis? Am spus că puterea Mea va veni la tine în timpul tău de slăbiciune. Nu trebuie să te bazezi pe puterea trupului tău. Eu sunt DOMNUL, puterea veșnică și te voi face tare prin puterea Mea.”

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Sursa: https://alfaomega.tv/devotional/9699-devotional-cand-vei-crede-ce-a-promis-dumnezeu?fbclid=IwAR1IdlCPxiI_OiwwhUBZR0uYzxB31TyRBVvO-cW8pCKIVPUk4XMIjFuNR7I#ixzz5X5r3gWHg
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: