EDITORIALE

Nu mai reușesc să citesc Biblia. DE CE NU MAI CITESC OAMENII BIBLIA? DE CE SCADE INTERESUL PENTRU BIBLIE?

Nu știu dacă doar mi se pare dar vine spre mine tot mai des această întrebare: Ce să fac când nu mai am plăcere sau timp să citesc Biblia? Ea sau variații ale ei vin de la oameni din diferite categorii de vârstă pe o plajă prea largă pentru a o localiza precis. Mai mult, apare și din partea unor persoane care sunt sau au fost implicate serios în studierea ei.

Nu, nu e vorba doar de persoane „slabe” sau imature sau prea tinere. De fapt într-un fel sau altul e vorba de fiecare din noi la un moment dat de aceea mi-am propus să analizez cum stă treaba cu „pofta” de a citi Biblia și pentru asta am trecut prin câteva faze. Prima e cea a motivelor pentru care oamenii nu mai citesc Biblia, următoarea e cea a motivelor pentru care ar trebui citită Biblia și ultima e cea a observării realității și găsirii de soluții:

DE CE NU MAI CITESC OAMENII BIBLIA? DE CE SCADE INTERESUL PENTRU BIBLIE?

Voi scrie câteva observații personale, subiective urmând să completați voi cei care citiți dacă mai găsiți.

  1. Pentru că eu parte de stimuli foarte excitanți prin media. Asta face să scadă în genere interesul pentru orice fel de lectură. Citirea Bibliei cu siguranță nu e prea compatibilă cu o seară în care stai pe TV sau PC până la ore târzii iar când închizi să scoți Biblia, eu nu reușesc și mai știu destule persoane care nu reușesc. De asta am renunțat la TV.
  2. Pentru că există o educare că Biblia ar fi demodată/învechită. Da, media propagă o astfel de învățătură care produce uzură. Nu are efect doar la tineret ci la oricine e expus mai ales dacă nu se ancorează bine în Biblie.
  3. Pentru că există facebook 😊. Da, chiar așa, ești inundat de informații, multe de tot, ai o saturație, e peste limitele de procesare cu mult. Mai mult e plin facebook de versete cu tot felul de imagini emoționale ca fundal.

citeste mai mult: https://www.filedinjurnal.ro/2018/11/08/nu-mai-reusesc-sa-citesc-biblia/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: