ANUNTURI

De ce ar trebui citită Biblia?

Continui aici ce am început în scrierea anterioară despre motivele pentru care oamenii nu mai citesc Biblia.

Nu o să mă străduiesc să găsesc 12 motive ci doar să zugrăvesc cât se poate de clar rolul citirii Bibliei în viața celor credincioși.

  1. Aduce viața eternă. Dumnezeu se descoperă pe Sine și planul Său de mântuire prin Biblie. Dacă vrei să capeți mântuirea dar nu vrei să citești Biblia… e destul de ciudat. Oamenii te pot duce ușor pe alte căi fie cu intenție fie că sunt și ei orbi.
  2. De acolo vine viața. Să cred că am putere să trăiesc sfânt doar prin încordarea mușchilor mei nu mai îndrăznesc. Am gafat rușinos. Singura modalitate de a trăi viața de credincios este prin Scriptură.
  3. De acolo vine călăuzirea. E știut că fiecare credincios își dorește să trăiască conform Cuvântului, asta se poate doar dacă acel om citește regulat. La un timp am crezut și eu că dacă am informația, pentru că am citit de câteva ori, totul ar trebui să meargă. Nu e așa, nu o informație stocată ajută ci una cu care lucrezi zilnic. Sau mai degrabă care „te lucrează” zilnic.
  4. Transformă oamenii. Da, Biblia transformă oamenii în unii de calitate. Știu că se crede că e învechită, că e de undeva din spate din istorie dar lumea a evoluat datorită Bibliei.
  5. Ușurează trăirea vieții. Un om care studiază Biblia se cunoaște, se descoperă pe sine pe lângă faptul că Dumnezeu i se descoperă lui. Cunoscându-se se poate „regla” pe sine pentru a trăi eficient.

citeste mai mult: https://www.filedinjurnal.ro/2018/11/08/de-ce-ar-trebui-citita-biblia/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: