EDITORIALE

CRISTIAN IONESCU: REFERENDUM… REPETERE

Există voci care cer repetarea referendumului. În ideea că cel care tocmai a avut loc nu a întrunit quorumul de 30%, referendumul pentru căsătoria tradițională a fost invalidat, deci trebuie organizat din nou.

Dacă așa s-ar proceda, aș fi iar prezent în tabăra DA.

Însă, speranțele mele ar fi mult mai mici și chiar nu văd cum prezența ar fi cu mult mai mare a doua oară. Ba poate chiar sub nivelul primului referendum…

De ce?

Mai întâi pentru că oamenii s-au obișnuit și resemnat cu ideea că… asta e!

Nu poți trăi la nesfârșit în regim de mobilizare. Revoluțiile, protestele, mișcările, până și războaiele, toate au un început și un sfârșit. Unele reușesc, altele nu. Dar toate se termină și oamenii se întorc la normal (sau ce mai rămâne de el, săracul).

Apoi, campania de promovare a acestui demers a fost obstrucționată de politicieni și media cu concursul larg al globaliștilor și liberalilor de pretutindeni. Resursele limitate ale forțelor pro-referendum, discreditarea mișcării pro-familie prin asocierea nefastă cu partidul de guvernământ și insinuările necinstite că ar deturna lupta anticorupție, toate acestea vor fi din nou exploatare și vor contribui la boicot.

Cred că și dacă s-ar repeta, acest demers are nevoie de un timp de dospire, de reorientare strategică și de provocări noi care să-i aducă vânt în pânze.

Altfel, referendum repetere va fi repetat și la nivel de rezultat…

https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2018/11/03/referendum-repetere/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: