ANUNTURIEDITORIALE

Când Dumnezeu spune NU rugăciunilor noastre

Rugăciuni neascultate

Cu toții am experimentat acele situații în care rugăciunile noastre păreau a fi “neascultate”. Luând în considerare multele versete biblice care afirmă că Domnul ascultă rugăciunile noastre, chiar există expresia “rugăciune neascultată”? Dacă știm cu certitudine că răspunsul este NU, de ce uneori cerem, dar nu primim?

Pentru a răspunde la această întrebare, mai întâi să fim sinceri cu privire la ceea ce înțelegem prin “rugăciune neascultată”. Practic, atunci când folosim această expresie, nu spunem că Dumnezeu nu a răspuns la rugăciune, ci, mai degrabă, că răspunsul lui a fost NU. Aceasta duce la o altă întrebare importantă (și una la care vom răspunde): de ce Dumnezeu uneori spune NU? Să deschidem Biblia și să ne uităm la câteva motive pentru care Domnul nu ascultă cererile noastre.

Lipsa smereniei

Uneori credem că știm ce este mai bine și continuăm să-I spunem lui Dumnezeu ce avem nevoie. Chiar mai rău, ne înfuriem când El nu răspunde destul de repede sau în modul pe care îl dorim. Unul dintre exemplele mele preferate de rugăciune umilă este femeia siro-feniciană a cărei fiică era posedată de un demon (Marcu 7: 24-30).

--

Ea se apropie de Isus cu umilință, ca un cerșetor. Când Domnul a răspuns la rugămintea ei cu “nu este bine să iei pâinea copiilor și s-o arunci la căței”, ea nu s-a lăsat intimidată și a răspuns: “Da, Doamne, dar și cățeii de sub masă mănâncă din fărâmiturile copiilor”. Nu s-a plâns, nu s-a simțit ofensată și, mai important, nu a renunțat. În schimb, ea a continuat să ceară, crezând cu umilință în capacitatea Domnului de a o ajuta. Rezultatul? Fiica ei a fost vindecată.

Lipsa de credință

Când ucenicii au venit la Isus și L-au întrebat de ce nu au reușit să scoată un demon dintr-un băiat, răspunsul Domnului a fost: “Din pricina puținei voastre credințe” (Matei 17:20). Când ne apropiem de Isus cu o cerere, într-adevăr credem în puterea Lui? Poate, dar asta se poate schimba în grabă, mai ales când starea unei rude bolnave pentru care ne rugăm începe să se înrăutățească.

--

Cât de importantă este credința atunci când ne rugăm? Potrivit lui Isus, “tot ce veți cere cu credință, prin rugăciune, veți primi” (Matei 21:22). Asta înseamnă că, de fiecare dată când Dumnezeu nu ne-a oferit cererea, este pentru că lipsește credința noastră? Nu, dar ar putea fi un factor care contribuie și care ar trebui combătut.

Înainte de a vă panica în privința slăbiciunii voastre, totuși, amintiți-vă că credința este un dar și nu o puteți spori cu puterile voastre. Ce puteți face este să-I cereți Domnului să sporească credința voastră, la fel cum a făcut și tatăl băiatului stăpânit de un duh mut: “Cred, Doamne; ajută necredinței mele” (Marcu 9:24).

Cerem lucruri greșite

CITESTE MAI MULT: https://www.totalschimbat.ro/2018/11/02/cand-dumnezeu-spune-nu-rugaciunilor-noastre/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura