ANUNTURI

Partidul vicepremierului italian Matteo Salvini intervine în cazul bisericii românilor care urma să fie transformată în moschee. Lăcașul de cult nu va mai fi vândut musulmanilor

Liga, formațiunea conservatoare aflată în coaliția de guvernare în Italia, a intervenit duminică pentru a bloca eforturile unei asociații musulmane de a transforma o fostă capelă de spital, care fusese folosită de Biserica Ortodoxă Română, într-o moschee, scrie Reuters, citată de news.ro.
Liderii Ligii din regiunea Lombardiei au anunțat că vor suspenda vânzarea folosindu-se de o lege din 2004 care le permite să intervină pentru a prezerva obiectivele culturale.
„Nu aș vinde niciodată o biserică și sunt uimit că cei care conduc spitalul nu și-au dat seama despre ce problemă sensibilă este vorba”, a afirmat pe Twitter președintele Lombardiei, Attilio Fontana, un politician din Liga Nordului.
„Totuși, ne vom exercita dreptul la primul refuz și nu va exista posibilitatea unui apel”, a adăugat el. Decizia sa înseamnă că Lombardia trebuie să cumpere acum proprietatea.
Liderul Ligii, Matteo Salvini, a avertizat de mai multe ori că societatea și cultura italiană riscă să fie eliminate de Islam.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: