ANUNTURI

Halloween: Adevărul dincolo de marketing-ul comercial!

Împărtășesc îngrijorarea a numeroşi părinţi, elevi şi profesori din întreaga ţară faţă de organizarea în tot mai multe instituţii publice de învăţământ din România (de la grădiniţe până la liceu), a unor serbări de Halloween, o tradiţie care îşi are originea în adorarea păgână a spiritelor şi a unui zeu celtic al morţii, străină de cultura, credinţa , istoria şi spiritualitatea românească.

La origine, sărbătoarea este celtică. Vechii celți credeau că la granița dintre lumea aceasta și cea de dincolo este în ziua de Samhain, permițând spiritelor, bune sau rele, să o traverseze. Strămoșii familiei erau cinstiți și invitați acasă, în timp ce spiritele rele erau gonite. Se crede că nevoia de a îndepărta spiritele rele a dus la purtatul de costume și măști. Ei îndepărtau spiritele rele deghizându-se ei înșiși în spirit rău pentru a le evita.

Printre alte imagini de Halloween se numără temele morţii, răului şi ocultului, monştrii legendari.

Culorile tradiţionale ale sărbătorii sunt negru şi portocaliu.

Specialiştii avertizează asupra creşterii violenţei în societate şi agresivităţii tinerei generaţii în special, iar mass-media relatează tot mai multe cazuri de acest gen în şcoli, paradoxal sunt încurajate tocmai activităţile cu efecte negative asupra formării şi educaţiei copiilor şi tinerilor, uneori chiar incluse în programul de învăţământ extracurricular.

Familia, Şcoala, Biserica și Societatea trebuie să conlucreze pentru formarea şi educarea generaţiilor viitoare în spiritul valorilor autentice din societate, prin cultivarea şi încurajarea cunoaşterii culturii şi tradiţiilor româneşti, a stimulării creativităţii şi iubirii de frumos, a discernământului între bine şi rău, adevăr şi minciună, dreptate şi nedreptate.

Biserica Neoprotestanta, Biserica Catolică, cât și cea Ortodoxă critică această sărbătoare, arătând că aceasta nu este străină de practici sataniste şi că are o influenţă negativă asupra copiilor.

Ea e o sarbatoare 100% păgână, ocultă, “ziua când morții, fantasmele părăsesc mormintele…”.

Ea e cea mai mare sărbătoare a slujitorilor satanei: vrăjitori, spiritiști sau sataniști. Americanii au dezvoltat o adevărată industrie legată de această sărbătoare. Se achiziționează cu această ocazie accesorii macabre: măști, costume de vampiri, diavoli, dragoni, zombi, leproși, schelete și nelipsiții dovleci, ajungându-se până la vânzări de o jumătate de miliard de dolari anual. Vânzările filmelor horror cresc în această perioadă, promotorii filmelor de groază speculând și ei interesul mare pentru acest praznic. Industria filmelor horror exploateaza la maxim setea de senzatii tari, dovedind nepasare fata de psihicul omului, caruia nu-i ofera nimic altceva decat angoase.

De altfel, în cunoscutul documentar TV “Invazia pagână” se spunea că la întrebarea “Cum ați vrea să serbați Halloween-ul?”, 80% din elevii americani de clasa a IV-a de la o școală au răspuns zâmbind: “As vrea sa omor pe cineva…”

Acesta este impactul “sarbatorii” !

Demis Rusu

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: