Reclame
ULTIMELE STIRI

Este îngăduit creștinului să depună jurământul în armată?


Întrebare:

Am citit articolele despre jurămînt pe care m-ați sfătuit să le citesc și sunt de acord cu ceea ce ați spus în acele articole, dar, vă rog, să-mi explicați următorul verset din Iacov 5:12 care spune: „Mai presus de toate, frații mei, să nu vă jurați nici pe cer, nici pe pămînt, nici cu vreun altfel de jurămînt.Ci „da” al vostru să fie „da”, și „nu” să fie „nu”, ca să nu cădeți sub judecată. Peste puțin timp plec în armată și trebuie să știu dacă se permite sau nu unui creștin să depună jurămîntul, trebuie să scap de toate îndoielile pe care le am. Vă mulțumesc anticipat. Vă mulțumesc, de asemenea, pentru lucrarea pe care o faceți pe site-ul Moldova Creștină. Domnul să vă binecuvînteze!

În situația aceasta se aplică același principiu ca și în cazurile când autoritățile statului ne cer să facem jurămînt, cum ar fi jurămîntul depus la primirea cetățeniei altui stat sau când medicii depun jurămîntul lui Hipocrate.

 

Este important să cunoaștem și ce spune Dumnezeu despre persoanele care au călcat jurămîntul cum ar fi călugării care au făcut jurămîntul celibatului și apoi au dorit să se căsătorească.

 

Cu privire la versetul din Epistola lui Iacov 5:2, autorul face referință la oameni care obișnuiesc să jure, pentru că nu sunt crezuți. Cu două zile în urmă treceam pe lângă o doamnă care discuta cu un domn și am auzit cum ea a spus: “Mă jur pe copiii mei că…”. Era clar că a fost învinuită de ceva și, ca să se îndreptățească și să fie crezută, ea jura și o făcea pe copiii ei. Oamenii care obișnuiesc să mintă nu sunt crezuți și atunci când spun adevărul ei recurg la jurămînt. Dar nici așa nu-i mai crede lumea, pentru că ei pot să jure și să mintă.

https://moldovacrestina.md/juramant-armata/?fbclid=IwAR1XwrOdRVZcBarfGvDS9P6XmBeu73KhGNyB-QKKbonvTHzYPWbutBAVoIA

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (23285 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: