ANUNTURI

Avort: drept sau crimă? SONDAJ exploziv. Ce cred românii

Subiectul avorturilor, care, la un moment dat, invadase forumurile, încercându-se definirea unor noțiuni precum „drept” sau „păcat”, a revenit în atenția publică odată cu marșul „Împreună pentru siguranța femeilor!”, organizat în București în weekend. DC News a lansat un sondaj cu privire la avort.

Prin marșul desfășurat în Capitală s-a atras atenția asupra obstacolelor cu care „se confruntă diferite grupuri de femei la intersecția dintre gen și alte identități, care sunt discriminate din mai multe motive în același timp: pentru că au venituri mici, pentru că nu au un loc de muncă, pentru că au dizabilități, pentru că sunt femei rome sau care fac parte dintr-o altă minoritate etnică sau religioasă, imigrante, LBT, lucrătoare sexuale”. De asemenea, s-a transmis „un semnal de alarmă asupra atacului la care este supus dreptul femeilor de a decide asupra propriului corp. Ne aflăm în fața unui val de conservatorism, atât în Europa, cât și în România, care are pe agendă restrângerea dreptului la avort și accesului la mijloace de contracepție. Răspândirea și promovarea acestor idei este tot o formă de violență la adresa femeilor”.

Datele oficiale arată că, în 1990, în România s-au efectuat peste 992.000 de avorturi. La jumătatea anilor 2000, numărul a ajuns la 250.000 pe an.

Sondaj, rezultate

DC News a lansat, printr-un sondaj, următoarea întrebare: Avortul este drept al femeii sau păcat?

--

16.412 dintre cititorii care au ales să răspundă la sondaj au optat pentru răspunsul „drept al femeii”, în timp ce 14.595 au ales „crimă”.

https://www.infocrestin.com/avort-drept-sau-crima-sondaj-exploziv-ce-cred-romanii/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: