EDITORIALE

Ar trebui creștinii să sărbătorească Halloween-ul?

Ce părere ai despre Halloween? Crezi că creștinii ar trebui să se implice în această sărbătoare?

Găsirea răspunsului la această întrebare a fost o călătorie interesantă. Am intervievat mai multe persoane și apoi am căutat să văd ce spun scriitorii creștini, liderii creștini și purtătorii de cuvânt ai acestora despre acest subiect. De asemenea, am căutat pe diverse site-uri web pentru a citi ce părere au alții. Ceea ce am descoperit este că în mare parte, toți sunt de acord cu originile păgâne ale Halloween-ului, însă fiecare are o părere diferită în ceea ce privește participarea copiilor la evenimentele de acest tip.

Halloween-ul are origini celtice, iar tradiția acestei sărbători are de-a face cu darurile închinate zeilor la sfârșit de vară. Pe teritoriul Marii Britanii și a Franței de azi, această sărbătoare reprezenta începutul anului nou. Ei credeau că Samhain, zeul morții, trimitea spiritele rele să atace oamenii, care puteau să scape doar deghizându-se ei înșiși în demoni. Lăsarea soarelui și apropierea iernii întunecate au făcut ca duhurile rele să se bucure și să facă glume urâte. Credeți sau nu, cele mai multe dintre practicile noastre de Halloween pot fi găsite în aceste vechi ritualuri păgâne și superstiții.

Încă putem învăța din istorie. În secolul al IV-lea, creștinii au încercat să coopteze acest eveniment, sărbătorind viețile sfinților creștini cu o zi înainte de Halloween. Aceasta a fost o încercare conștientă de a oferi o alternativă și de a atrage atenția de la strigoi, demoni, fantome, vrăjitoare și alte experiențe „bântuite”. De atunci, mulți creștini au decis să le permită copiilor lor să se îmbrace în costume mai „nevinovate” de dovleci, prințese, Superman sau cowboy. O parte din acest lucru se datorează faptului că în cultura occidentală de astăzi este aproape imposibil să „evităm” Halloween-ul.

Chiar înainte de a ajunge la o concluzie pe această temă, mi-a venit în minte idea să caut ce zice Wicca, religia oficială a vrăjitoriei, despre Halloween. Oare și ea vede această zi ca fiind una nevinovată?

Cuvântul „șoc” este singurul cuvânt care descrie ce am simțit atunci când am găsit ce spune Wicca despre această sărbătoare. Halloween-ul este o zi importantă și sacră pentru cei care urmează Wicca. De fapt, este una dintre cele două zile sfinte pentru ei. Credința celtică a eliberării spiritelor este actuală, împreună cu închinarea la Samhain (zeul morții) – ambele sunt promovate și îmbrățișate în această zi. Nu există nici o îndoială în mintea mea că pentru cei care cred și urmează practicile vrăjitoriei, Halloween-ul reprezintă o oportunitate de a îmbrățișa răul, demonicul și întunecata parte a lumii spirituale.

Deci, după ce am descoperit acest lucru, care este concluzia rezonabilă? Ca și creștini, tu și cu mine suntem puși în această lume să fim o lumină în întuneric. Din punct de vedere al lumii, nu există nici un motiv să ignorăm o sărbătoare de o asemenea amploare dar, din punct de vedere creștin, a sărbători Halooween-ul nu este o joacă.

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/7673-ar-trebui-crestinii-sa-sarbatoreasca-halloween-ul?fbclid=IwAR19_Tosm8NwC8MW89lmfnJMNm4p7USLA4pqMKGOIOLYK2Phf35t51smRlo#ixzz5Up2EmGBc
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: