ANUNTURI

Victorie a libertății de conștiință creștine împotriva tiraniei homosexualității

Proprietarii creștini ai unei cofetării din Irlanda de Nord au reușit să câștige procesul în care un cuplu de homosexuali îi acuzase de discriminare pe motive de orientare sexuală.

Curtea Supremă a Marii Britanii a dat câștig de cauză proprietarilor unei cofetării din Belfast, care fuseseră dați în judecată de un cuplu de homosexuali, după ce patiserii au refuzat să facă un tort inscripționat cu cuvintele ”Sprijină căsătoria gay”.

Cazul a început în anul 2014, după ce un client al cofetăriei, Gareth Lee, a comandat patiserilor un tort pe care dorea să fie inscripționate cuvintele ”Sprijină căsătoria gay”, relatează BBC. Proprietarul cofetăriei Ashers, Daniel McArthur, creștin practicant, a refuzat să îndeplinească solicitarea clientului, explicând că expresia în cauză îi încalcă conștiința. În urma refuzului, clientul, cunoscut activist pentru drepturile homosexualilor, a depus plângere în justiție împotriva proprietarilor cofetăriei, susținând că a fost discriminat pe motiv de orientare sexuală, dar și că a fost discriminat în urma opiniilor sale politice.

Proprietarul cofetăriei a argumentat în instanță că nu a avut nimic împotriva orientării sexuale a lui Gareth Lee, iar refuzul lui a fost cauzat de mesajul dorit de client, ”Sprijină căsătoria gay”. Proprietarul creștin al cofetăriei a explicat că pentru el o căsătorie poate fi considerată doar relația dintre un bărbat și o femeie, și nu una dintre două persoane de același sex. Astfel, solicitarea clientului i-a încălcat libertatea de conștiință, a argumentat Daniel McArthur. Acesta a explicat că nu are nimic împotriva comportamentului homosexual al clientului respectiv, ci doar împotriva sloganului cerut de acesta, adică împotriva argumentării căsătoriei ca fiind posibilă între două persoane de același sex. În instanță, proprietarul creștin al cofetăriei a argumentat că ar fi refuzat o cerere identică chiar dacă ea ar fi venit din partea unui client heterosexual. ”Nu am refuzat comanda din cauza clientului, pe care de altfel l-am servit și cu alte ocazii, ci pe care îl vom mai servi și altă dată. Am refuzat comanda din cauza mesajului. Dar iată că unii oameni vor ca legea să ne oblige să ne declarăm în favoarea unui lucru față de care noi nu suntem de acord”, a afirmat proprietarul creștin al cofetăriei.

În primă instanță, proprietarul cofetăriei a pierdut procesul intentat de activistul homosexual, după care a făcut apel, pe care de asemenea l-a pierdut. Ultima cale de apel, Curtea Supremă, i-a dat însă în această săptămână dreptate creștinului nord-irlandez, într-o decizie unanimă a celor cinci judecători britanici.

 

„Decizia protejează libertatea de conștiință pentru toți oamenii“

CITESTE MAI MULT: https://romanialibera.ro/international/victorie-a-libertatii-de-constiinta-crestine-impotriva-tiraniei-homosexualitatii-756283

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: