ANUNTURI

Creștinii ajută o familie de evrei din Ucraina

Emigrarea în Israel poate fi o provocare, mai ales când fugi să-ți scapi viața. Haideți să vedem cum au intervenit creștinii pentru a ajuta această familie!
Valeria și sora ei micuță s-au ascuns în baie în timp ce focurile de armă au izbucnit afară, în estul Ucrainei.
„Am văzut oameni care se împușcau unii pe alții în grădina noastră. Strigau și am auzit explozii puternice. Am fost foarte speriată și sora mea țipa încontinuu. Am putut doar să închid ochii.”
„Am stat cu fiicele mele preț de două ceasuri în baie, așteptând să înceteze violențele. Era un haos total, în timp ce obuzele și focurile de armă veneau tot mai aproape de casa noastră, care era în mijlocul frontului de luptă.”
Luptele dintre forțele ucrainene și pro-ruse au continuat vreme de luni bune, în timp ce familia se străduia să răzbească.
„Am văzut o fetiță pe targă. Avea un picior schingiuit într-o explozie. Arăta ca Valeria și atunci m-am speriat.
Știau că nu mai pot sta în Ucraina. Deoarece familia era de evrei, au pus la cale emigrarea spre Israel.
„Am lăsat în urmă totul, inclusiv locul de muncă. Nu știam limba și nici cum vom reuși să o scoatem la capăt în Israel.”
Apoi, la cursul de ebraică, Olga a aflat despre CBN Israel. Ne-am asigurat că familia are de mâncare, le-am adus și mobilă, paturi, vase și haine pentru fete.
„Le suntem recunoscători celor de la CBN Israel. Ați avut grijă de fiicele mele și v-ați îngrijit ca familia noastră să poată porni la drum.”
Olga și soțul ei au obținut o slujbă la restaurant și, mulțumită CBN Israel, au avut parte de ajutorul de care a fost nevoie pentru a trece peste acele vremuri dificile.
Acum, au parte de un nou început.
„Susținerea voastră e foarte importantă pentru oameni ca noi, care au pierdut totul. Ne-ați încurajat și inspirat. Faceți lucruri minunate pentru a-i ajuta pe alții Vreau și eu să fiu ca voi și să-i ajut pe alții în viitor. Mulțumim foarte frumos!”
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 249 – octombrie 2018, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: