ANUNTURI

Patru motive pentru care să citești Biblia

Dacă ești creștin de ceva vreme, probabil că ți s-a spus, sau poate ai fost încurajat, și poate chiar rugat să citești Biblia în mod regulat, de preferință zilnic. Dar probabil că nu ți s-a spus și motivul pentru care să o faci…

Există diferite versiuni ale Bibliei, în diferite forme: tipărit, electronic, audio, video, aplicații pe telefoane, tablete, etc. În articolul de față vom prezenta patru motive pentru care să citești Biblia în mod regulat. Dacă nu ai o Biblie a ta, fă rost de una, acum se găsesc peste tot. 🙂

1. Citirea Bibliei te apropie mai mult de Dumnezeu.
Dumnezeu se revelează pe Sine în multe feluri, inclusiv prin lumea din jurul nostru. Apostolul Pavel scria, ”Chiar de la început, Dumnezeu le-a facilitat (oamenilor) perceperea existenței Sale prin (dovada oferită de) acele însușiri invizibile – forța eternă și divinitatea Lui – revelate în Creație” (Romani 1:20, BVA).

Însă modul principal prin care Dumnezeu se revelează pe Sine față de noi este prin intermediul Bibliei. Vechiul Testament ne arată faptul că Dumnezeu ne-a creat după chipul Său, ne iubește și, deși noi ne-am răzvrătit – și continuăm să ne răzvrătim – împotriva Lui, El vrea ca noi să fim reconciliați cu El. Din nou și din nou, în cadrul Vechiului Testament, Dumnezeu demonstrează că El este răbdător cu noi și credincios în a-și ține multele Sale promisiuni făcute față de noi.

Noul Testament ne spune relatarea despre Isus și despre zilele timpurii ale bisericii creștine. Atât la începutul cât și la finalul evangheliei sale, ucenicul Ioan explică motivul pentru care a fost scris Noul Testament. El îl descrie pe Isus ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu, care ”a devenit trup și a locuit printre noi” (Ioan 1:14). Ioan și ceilalți scriitori ai Noului Testament au înregistrat câteva din lucrurile rostite și făcute de Isus pentru ca noi, în urma citirii lor ”să credeți că Isus este Cristos, Fiul lui Dumnezeu; și crezând, să aveți viața în numele Lui.” (Ioan 20:31, BVA)

Cu cât citești mai mult Biblia, cu atât mai mult începi să-L cunoști pe Dumnezeu. Cu cât îl cunoști mai bine pe Dumnezeu, cu atât mai mult vei dori să comunici cu El și să-L urmezi.

citeste mai mult: https://crestinismtrait.blogspot.com/2018/10/patru-motive-pentru-care-sa-citesti.html

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: