ANUNTURI

În Nigeria, homosexualitatea e considerată încă o infracțiune. Legile Nigeriei prevăd de mult acest fapt în codul penal, dar acum, această lege e ratificată și în sistemul parlamentar.

În Nigeria, homosexualitatea e considerată încă o infracțiune. Legile Nigeriei prevăd de mult acest fapt în codul penal, dar acum, această lege e ratificată și în sistemul parlamentar.
Homosexualitatea a fost mereu prezentă în Nigeria. În copilărie, am cunoscut homosexuali. Când eram la școala militară, am cunoscut câțiva tineri, unii mai mari decât noi, alții, mai mici decât noi, care au fost descoperiți și, prin aplicarea legilor Nigeriei, au fost dați afară din armată. E ceva prezent în rândul oamenilor.
Când am devenit creștin, ca lider de tineret, am observat, chiar și în lucrare, că erau oameni care aveau o orientare homosexuală, iar Biserica îi susținea.
Așa mi-am început slujirea în rândul homosexualilor.
Homosexualitatea este un păcat ca oricare altul și am cunoscut oameni care au renunțat la homosexualitate datorită harului lui Dumnezeu, a iubirii pe care au primit-o din partea celorlalți, dar și datorită mesajului Evangheliei.
De fapt, unul dintre aceștia este slujitor acum, fiind căsătorit și având trei copii, iar asta datorită slujirii mele.
Ca în cazul oricărui alt păcătos, sau al oricărei persoane care trăiește în păcat, eu nu fac public acest lucru. Purtăm discuții private și e vorba de un proces îndelungat. Parcurgem o călătorie foarte lungă. Facem studii biblice și căutăm să vedem ce are de spus Biblia, stabilind autoritatea acesteia.
Treptat, introducem rugăciunea. Încă nu am cunoscut pe nimeni, indiferent de păcatul comis, fie că e vorba de homosexualitate, furt sau chiar crimă, căci am cunoscut oameni care au făcut închisoare, dar apoi au ieșit… Nu am cunoscut niciun om care, în particular, să fie mândru de păcatul comis. Nu am cunoscut niciun astfel de om. Toți vor să scape de păcat, dar nu știu cum să o facă.
Astfel, treaba mea, ca pastor, este să-i ajut pe oameni, să le fiu alături pe parcurs, ca să scape de păcat. Fiindcă facem totul în particular, unii dintre ei, după ce sunt vindecați, îmi dau voie să le împărtășesc mărturiile.
Desigur că le schimb numele, dar sunt lucruri despre care pot vorbi și pot oferi exemple. Cred că asta nu știu unii oameni din Vest. Fiindcă occidentalii au ajuns pe Lună, acum, ei cred că sunt înaintea tuturor chiar și în domeniul slujirii teologice, metodele lor fiind cele mai bune, însă nu e deloc așa.
Sunt pastor de peste 30 de ani și am cunoscut tot felul de oameni ce au comis tot felul de păcate.
De-a lungul anilor, am învățat să le fiu alături în loc să îi condamn și să-i fac de ocară. Apropo, și eu am fost un păcătos, mântuit prin har, iar metoda folosită pentru a mă aduce la Hristos este cea pe care o folosesc și eu pentru a-i aduce pe mulți la Isus Hristos.
Așadar, a spune că toți creștinii din Africa sunt critici e cât se poate de greșit, denotând aroganță, fiindcă nu e adevărat. Unii le sunt cu adevărat alături celor care au păcătuit și care se luptă cu firea lor păcătoasă, aducându-i la Hristos. Asta fac eu.
Sursă știre: Global News Alliance

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: