ANUNTURI

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române: Referendumul este rodul a milioane de români îngrijorați de asaltul ANORMALITĂȚII asupra instituției căsătoriei. Noțiunea de „soți” poate însemna orice, în viziunea unora de azi

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a spus că Referendumul de pe 6/7 octombrie este rodul a milioane de români îngrijorați de asaltul anormalității asupra instituției căsătoriei.

Mesajul său a fost adresa tinerilor români din Scandinavia, reuniți la Copenhaga de Episcopia Română a Europei de Nord.

„Acest referendum este rodul inițiativei pornite dintr-o îngrijorare, îngrijorarea pricinuită de asaltul anormalității, de asaltul ideologic asupra instituției căsătoriei.
Este pornită de la foarte multe exemple din spațiul european, unde, din păcate, căsătoria a fost trădată în esența ei.
Căsătoria este o instituție milenară, își are originea în actul de binecuvântare a lui Dumnezeu atunci când a creat bărbatul și femeia. Este o instituție validă, venerabilă, fără niciun defect intrinsec, lăuntric. Noi uneori o maculăm, o trădăm, dar ea este de-o importanță capitală. Are rațiuni profund comunitare, sociale, religioase, culturale. Nu o putem expune unor atacuri care ar putea-o dizolva. În spațiul românesc milioane și-au manifestat această îngrijorare și doresc păstrarea acestei instituții, care este – nu foarte vizibil asaltată în România -, atacată din ce în ce mai frecvent”, a declarat Vasile Bănescu.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: