ANUNTURI

Profesor anchetat după ce a spus că există diferențe biologice între femei și bărbați

O universitate din Suedia a demarat o anchetă după ce profesorul universitar Germund Hesslow a afirmat în timpul cursurilor sale că există deosebiri determinate biologic între cele două sexe.

O universitate din Suedia a demarat o anchetă împotriva unui profesor, acuzat de „anti-feminism” și „homofobie” după ce a declarat în timpul unei prelegeri că există diferențe biologice între bărbați și femei. Acum acesta este presat să de dezică de spusele sale, transmite RT.

Profesorul Germund Hesslow, care predă neurofiziologie la universitatea din Lund, a fost acuzat de o studentă că ar fi făcut niște comentarii „homofobe” și „anti-feministe” în timpul unei lecții. Profesorul refuză să se dezică de cuvintele sale.

În cadrul cursului „Moștenirea și mediul înconjurător”, Hesslow a citat câteva studii care susțin ideea existenței unor diferențe între bărbați și femei, determinate biologic, motiv pentru care genurile nu pot fi considerate niște doar niște „construcții sociale”.

Studenta care s-a plâns pe afirmațiile profesorului consideră că aceste comentarii contravin „valorilor fundamentale suedeze” — un concept care impune tuturor școlilor din Suedia să adere la o politică etică comună, bazată pe promovarea „egalitarismului, libertății individuale și a egalității sexelor”.

Într-un interviu acordat pentru RT, Hesslow a spus că sunt studenți cărora nu le place să audă anumite fapte științifice despre diferențele biologice dintre bărbați și femei „din motive ideologice”.

Universitatea i-a cerut lui Hesslow să se dezică de două afirmații: că „orientarea sexuală a femeilor homosexuale este bărbătească”, iar tratarea transsexualității drept o orientare sexuală este „o chestiune de definiție”. Profesorul a refuzat să bată în retragere, spunând că a „făcut destul” deja pentru a „explica și apăra” modul în care și-a ales cuvintele.

În răspunsul său, Hesslow a respins de asemenea ideea că a promovat o „agendă politică” și a spus că singura lui agendă era să arate faptele științifice, nu rațiunea convențională nouă, să conducă procedurile universitare. „Ideologia, politica și prejudecățile reprezintă perspectiva convențională, nu știința”, a spus el.

https://alfaomega.tv/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: