ANUNTURIEDITORIALE

Devotional – De ce a fost Isus dus in pustiu?

”Atunci Isus a fost dus de Duhul în pustie pentru a fi ispitit de diavol” (Matei 4:1). Ce verset incredibil. Matei declară cu îndrăzneală că Duhul lui Dumnezeu L-a condus pe Hristos într-o experiență a pustiului, unde urma să sufere ispite severe. Chiar și mai uimitor este faptul că acest verset urmează imediat după scena de mare glorie când Isus tocmai a fost botezat în râul Iordan.

”De îndată ce a fost botezat, Isus a ieşit din apă. Şi, în clipa aceea, cerurile s-au deschis şi a văzut pe Duhul lui Dumnezeu coborându-Se în chip de porumbel şi venind peste El. Şi din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea” (Matei 3:17).

V-ați putea întreba, din moment ce Dumnezeu era atât de mulțumit de Isus, de ce L-a dus apoi într-o experiență a pustiului? Permiteți-mi să vă reamintesc că Isus este modelul pentru viețile noastre ca credincioși. Ioan scrie: ”Cum este El, aşa suntem şi noi în lumea aceasta” (1 Ioan 4:17). Mai mult, Hristos a fost ”ispitit în toate lucrurile, ca și noi, dar fără de păcat” (Evrei 4:15). Mesajul din Scriptură este că toți cei care sunt în Hristos vor suferi o experiență a pustiului, așa cum s-a întâmplat și cu Isus.

Astfel de încercări vin numai pentru cei care umblă în Duhul și care comunică cu Domnul. Totuși, când Duhul Sfânt ne conduce în pustie, Dumnezeu are un scop etern în planul Său. Nu faceți nicio greșeală; Dumnezeu nu ne ispitește, diavolul face ispitirea. ”Nimeni, când este ispitit, să nu zică: „Sunt ispitit de Dumnezeu.” Căci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca să facă rău şi El Însuşi nu ispiteşte pe nimeni” (Iacov 1:13).

Isus nu ar fi putut fi ispitit de păcatul grosolan pentru că era neprihănit; ispitele Lui erau în domeniul spiritual. Același lucru este valabil și pentru noi astăzi. O persoană cu adevărat spirituală probabil nu este tentată să se îmbete sau să folosească droguri, dar ispitele ei vor fi mai asemănătoare cu cele pe care Hristos le-a îndurat – neascultarea Cuvântului sau testarea dependenței de Tatăl.

--

Nu lăsați ca diavolul să vă fure ungerea sau să vă submineze chemarea. Rămâneți în Cuvântul lui Dumnezeu și veți avea biruința – așa cum a avut-o Isus.

https://alfaomega.tv/devotional/9380-devotional-de-ce-a-fost-isus-dus-in-pustiu

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: